Fredriksen dropper leilighetssalg

Fredriksen dropper leilighetssalg
Fredriksen dropper leilighetssalg

Mangemilliardæren synes det er for dårlige priser i det norske boligmarkedet om dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Fredriksen la nylig leiligheten etter sin avdøde kone Inger Astrup Fredriksen ut for salg.

Les: John Fredriksen selger leilighet

Taksten på den fasjonable leiligheten ble satt til 13,5 millioner kroner, noe Fredriksen mente var altfor lavt.

Derfor satte han satte prisantydningen til 14,5 millioner kroner, én million kroner over takst.

Verdens rikeste nordmann er ikke akkurat kjent for å gjøre handler han ikke tjener på. Nylig er Fredriksens formue anslått til å ligge rundt 70 milliarder kroner.

Les:

11 millioner i «timelønn»

God for 65 milliarder kroner

- Altfor lavt

Fredriksen har hatt en eventyrlig avkastning på sine investeringer i blant annet tank og shipping, men nå ser det ut til at han har overvurdert betalingsviljen til norske boligkjøpere.

- Vi har hatt 15-16 lukkede visninger. Flere har vært villige til å betale 14-14,5 millioner kroner, men dette synes selgeren er altfor lavt, sier advokat Harald Herstad til DN.no.

Ifølge Eiendomsregisteret betalte Inger Astrup Fredriksen 11,5 millioner kroner for den 184 kvadratmeter store leiligheten i 2001.

- Selgeren synes det norske boligmarkedet er for dårlig om dagen, og har derfor valgt å trekke leiligheten fra markedet, slik at den ikke lenger er til salgs. Og det kan jeg godt forstå, sier Herstad.

Les flere saker om boligmarkedet:

Leilighetsprisene ned 6,5 prosent

Oppussingsobjekt 1,6 mill. over takst

Boligprisene faller

- Boligmarkedet snur i 2009

- For feinschmeckere

I prospektet blir den eksklusive leiligheten på Skarpsno i Oslo beskrevet som «herskapelig» og en «sjelden sjanse for feinschmeckere».

Leiligheten, som ligger i tredje etasje, har en separat gjesteleilighet med egen inngang. Den ble totalrenovert i 2001/2002, og fremstår ifølge Herstad som meget delikat med utstyr av høy kvalitet og med flere fine, bygningsmessige detaljer.

Den siste tiden har leiligheten vært leid ut til den islandske ambassaden.

Selv bor Fredriksen i Chelsea i London. Investoren kjøpte The Old Rectory i 2001 for nærmere enn halv milliard kroner fra den greske rederen Theodore Angelopoulus. Villaen er på over 2900 kvadratmeter og har Londons største privateide hage på 12 mål. Eiendommen har senere blitt verdsatt til 1,8 milliarder kroner.

Les: Drømmer om Fredriksen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus