Rasende lastebilsjåfører knuste frontruter

Politibetjenter fjerner en demonstrant i forbindelse med en protest mot bensinprisene i Kashmir i India. Foto: REUTERS/Fayaz Kabli/ SCANPIX
Politibetjenter fjerner en demonstrant i forbindelse med en protest mot bensinprisene i Kashmir i India. Foto: REUTERS/Fayaz Kabli/ SCANPIX

Spanske lastebilsjåfører knuste frontruter og i Portugal blokkerte lastebilsjåfører veiene i protest mot de høye bensinprisene mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spanske og portugisiske lastebilsjåførene har gått ut i streik, etter at oljepriser på over 139 dollar fatet har løftet bensinprisene i været. I Spania gikk streikevakter løs på vindusruter og frontlys på lastebilene som forsøkte trosse streiken og krysse grensen fra Frankrike til Spania.

– Ingen tjener nok penger til mat på bordet lenger, ikke lastebilsjåførene, ikke fiskerne, ingen. Noen må finne en løsning, sier Jaime Diaz, leder av Spanias transportarbeiderforbund.

Det er det nest største fagforbundet for lastebilsjåfører i Spania, Fenadismer, som står bak streiken. Organisasjonen representerer 70.000 av Spanias 380.000 lastebilsjåfører.

I løpet av de siste 12 månedene har drivstoffprisene steget med 35 prosent og lastebilsjåførene ønsker nå at regjeringen skal gripe inn.

I Portugal truet en gruppe lastebilsjåfører med å blokkere hovedveiene sørover mot turistdestinasjonen Algarve mandag. Og også franske lastebilsjåfører har holdt protester nær grensen til Spania og i sørvest.

I Asia har demonstrasjoner og protester mot de høye drivstoffprisene alt presset land som India, Malaysia og Indonesia til å øke subsidiene til drivstoff. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus