Fullt kaos på de nordiske børsene

<p>Illustrasjonsfoto: Scanpix</p>
Illustrasjonsfoto: Scanpix

For andre dag på rad førte tekniske problemer i Stockholm til at Oslo Børs måtte utsette børsåpningen. Problemene rammer alle børsene i Norden og Baltikum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hovedproblemet er at det er altfor mange meglere som ikke får koblet seg opp mot handelssystemet. Hva grunnen er vet vi ikke, og det er ikke mye vi får gjort her fra Oslo, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til NTB.

Mandag ble åpningen utsatt til klokken 10, men problemene fortsatte også tirsdag. Foreløpig har Oslo Børs utsatt åpningen fra klokken 9 til 12.

Handelssystemet som brukes av Oslo Børs driftes av det nordiske selskapet OMX i Stockholm, som igjen drifter systemet Saxess som brukes av de nordiske og baltiske børsene. Problemene med dette systemet rammer nå hele den nordiske og baltiske regionen.

– Det er alvorlig for en børs å ikke kunne holde butikken åpen, men meglerhusene tar foreløpig dette med fatning. Men de synes selvfølgelig det er fryktelig kjedelig å ikke kunne handle for kundene. Vi har ikke fått mange reaksjoner fra investorer, men det skal nok ikke så mye til før det begynner å murre, sier Tor Arne Olsen som forteller at Saxess har fungert nærmest perfekt de siste to årene.

– Nå er det mange som jobber på spreng. Vi har fått klare indikasjoner på at børsene får åpnet klokken 12, sier Olsen. (©NTB)

Personvernpolicy