Bøndene sier ja til jordbruksoppgjøret

<p>F.v.: Jordbruksminister Terje Riis-Johansen, leder i Bondelaget, Bjarne Undheim og leder i Bonde- og Småbrukarlaget, Ole-Anton Teigen. (Foto: Scanpix)</p>
F.v.: Jordbruksminister Terje Riis-Johansen, leder i Bondelaget, Bjarne Undheim og leder i Bonde- og Småbrukarlaget, Ole-Anton Teigen. (Foto: Scanpix)

Norske bønder har i uravstemningen sagt ja til årets jordbruksoppgjør som gir dem 1,9 milliarder kroner i økte inntekter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatene offentliggjøres tirsdag, men etter det Nationen erfarer har medlemmene både i Norges Bondelag og Norsk bonde- og småbrukarlag sagt ja til oppgjøret med den historisk høye rammen på 1,9 milliarder kroner.

Valgdeltakelsen var lav. Bondelaget hadde minst 50 prosent valgdeltakelse som mål, men havner nærmere 40 prosent valgdeltakelse. I Småbrukarlaget har drøyt halvparten brukt stemmeretten sin.

De endelige resultatene offentliggjøres etter styremøter i begge organisasjonene tirsdag formiddag. Deretter går oppgjøret til behandling i Stortinget i løpet av måneden. (©NTB)

Personvernpolicy