Almeyda og Liverød vil kjøpe Lyn

<p> Foto:Scanpix.</p>
 Foto:Scanpix.

Den tidligere argentinske toppspilleren Matias Almeyda og fotballrådgiver Terje Liverød vil kjøpe seg inn i FC Lyn Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Atle Brynestad ønsker å selge seg ut av Oslo-klubben. Seriemesterne fra 1964 og 1968 jobber med å få på plass nye investorer. Team Almeyda/Liverød er klar til å spytte inn midler.

– Jeg bekrefter at vi er interessert i Lyn. Vi har hatt progressive og fornuftige samtaler. Klubben virker svært spennende, sier Liverød til NTB.

Han ønsker ikke å kommentere tall, men mener at Lyn er en klubb med stort potensial. Almeyda fikk i sin tid 39 landskamper for Argentina. Han ble seriemester med italienske Lazio i 1999. Liverød er tidligere fotballspiller, nå talentspeider i Schalke. Han har også hatt suksess i tekstilbransjen.

– Jeg er overbevist om at fotballklubber i Norge kan drives i balanse eller pluss uten å være avhengig av investorer. Det går i Sverige og Tyskland. Da kan det gå i Norge også, sier Liverød.

– Jeg er svært interessert, sier Almeyda.

Duoen vil bruke sin mangeårig erfaring fra fotballen for å bygge opp Lyn Oslo som institusjon.

– Lyn må avklare situasjonen sin i forhold til investor Atle Brynestad. Men vi vil garantere for drift i årene framover sammen med andre investorer. Skal vi inn, er det veldig viktig at man bidrar til å bygge opp klubben, sier Liverød.

Tett Brynestad-dialog

Brynestad har brukt store summer på Lyn Oslo, men ønsker nå å selge seg ut av klubben han kjøpte for én krone i januar 1999. Ifølge VG har Brynestad brukt nærmere 66 millioner kroner på Lyn.

– Vi kommenterer ikke enkeltpersoner, men det er god respons i markedet, sier klubbdirektør Erik Langerud.

– Vi er i en prosess, men jeg vil ikke kommentere enkeltinvestorer. Det er en del løse tråder, men vi er i dialog med flere, sier Lyns styremedlem Herman Billung til NTB.

Lyn Oslo er avhengig av investormidler for å kunne fortsette toppfotballsatsingen. Hele 13 spillere har kontrakter som går ut denne sesongen. Det er en faktor som kan tvinge prisen på klubben ned. Oslo-laget har heller ikke eget stadion.

– Ingen dato er satt for når nye investorer må være på plass, men ting bør være på plass i løpet av juni. Vi kjører tett dialog med Atle Brynestad. Han er premissgiver, sier Langerud.

Avstand AS og klubb

– Hvorfor Lyn?

– Lyn er en spennende hovedstadsklubb med mange dyktige mennesker, lang historie og stort potensial. Utfordringen blir å bruke vår erfaring og vårt omfattende kontaktnett. Jeg jobber i Schalke, Matias har spilt i Italia og vi kjenner begge markedet godt i Sør-Amerika. Det er synergieffekter her. Lyn kan bli flinkere til å utvikle egne spillere, på drift og spillerkjøp, mener Liverød.

Liverød var sentral da Lyn før sesongstart hentet inn Diego Guastavino. Nettopp søramerikanske spillere kan være en lukrativ måte å hente spillere på for Lyn.

– Det er viktig å la fagfolk lede klubben. Det må være armlengdes avstand mellom AS og klubb. I klartekst betyr det definerte roller mellom investorer og sportslig ledelse. Det er ikke vi som skal hente spillerne, men den sportslige ledelsen. Matias og jeg kan bidra med midler, kontakter og kompetanseheving, forklarer Liverød.

Han og Almeyda har tidligere mislyktes i et oppkjøp av Sandefjord.

Personvernpolicy