Tusener i streiketog over hele landet

<p>Ti busser stod på rekke og rad i Akersgata da et par-tre tusen Unio-organiserte fra hele østlandsområdet  toget gjennom Oslo sentrum. (Foto: Leni Aurora Brækhus) </p>
Ti busser stod på rekke og rad i Akersgata da et par-tre tusen Unio-organiserte fra hele østlandsområdet  toget gjennom Oslo sentrum. (Foto: Leni Aurora Brækhus)

Streikende kommuneansatte viste aksjonsvilje og samhold i markeringer i en rekke store byer onsdag kveld. Streikeleder Helga Hjetland er styrket i troen på at konflikten vil tvinge KS i kne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kjemper en rettferdig kamp og holder det gående så lenge det er nødvendig, Våre medlemmene var så sikre på at det i år var deres tur, så skuffelsen er stor, sier Hjetland til NTB.

Et par-tre tusen Unio-organiserte fra hele østlandsområdet, anført av kvinnelige trommeslagere i sykepleieruniform, toget gjennom Oslo i det varme sommerkvelden. Ned Karl Johans gate, forbi Stortinget og bort til Youngstorget, de fagorganisertes festplass. Her ble holdt appeller og kulturelle innslag med blant andre Dennis Storhøi og Roger Albrigtsen Trio.

Ytterligere 4.600 medlemmer blir tatt ut i streik fra fredag morgen i kommunene Tønsberg, Oppegård, Trondheim og Stavanger. Fra streikens start mandag morgen har 3.300 vært tatt ut i fem kommuner. Lærerne utgjør 75 prosent av de streikende.

- Det er god stemning blant medlemmene. Ingen jubler akkurat over at vi måtte gå til streik, men samholdet er stort og streikeviljen enda større, sier Hjetland.

Det har siden streiken startet ikke vært kontakt mellom Unio og KS med tanke på nye forhandlinger. Partene venter på hverandre, og konflikten er øyensynlig ikke moden nok til at noen tar det første skritt. (©NTB)

Demonstrasjon i Oslo sentrum onsdag kveld. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Demonstrasjon i Oslo sentrum onsdag kveld. (Foto: Leni Aurora Brækhus)

Personvernpolicy