Vurderer å satse på nettverk

Vurderer å satse på nettverk
Vurderer å satse på nettverk

Nå har Skevik fått ferten av nettverk og kanskje blir det hans nye satsningsområde?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resymé: Denne uken er igjen blitt helt annerledes enn hva Kaare Skevik jr. hadde tenkt seg. For nå strømmer det på med ulike tilbud og forslag om hva han kan gjøre for å lykkes som investor og igjen lokkes han mot Kanariøyene. Men Erik Solheim,... han,... han er fortsatt tyst, tyst som graven.

Jeg hadde sett for meg en uke hvor all fokus skulle være på innsalg av bøker, møter med sponsorer og møte med den kvinnelige investoren fra Dubai. Men slik gikk det absolutt ikke. For igjen strekker ikke tiden til, og jeg prøver å gå i meg selv og se hva jeg gjør galt, rett og slett.

For hver søndag kveld setter jeg opp en agenda for den kommende uken, fordeler arbeidsoppgavene på de fem kommende virkedagene slik at dagene blir effektive og overkommelige. Men,... alt mandag skjærer det seg, og jeg må flytte arbeidsoppgaver over til tirsdag og selvfølgelig rekker jeg ikke alt da heller og må flytte flere oppgaver over til onsdag. Så blir det ny skjæring og arbeidsoppgavene som har hopet seg opp gjennom uken flyttes til fredag og fredagens liste blir ubehagelig lang, og jeg gremmes over alt jeg ikke får gjort. Men jeg er så absolutt ikke alene om problemstillingen.

For i lørdagens DN sier Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas at «denne uken har nok heller vært preget av ting jeg ikke har hatt tid til å gjøre!» Velkommen i klubben Jon Fredrik! Leser for øvrig i samme DN at mangel på tid er blitt mote, så jeg er i det minste moteriktig.

Men nå plager boksalget, eller mangelen på sådan meg. Jeg er nemlig på etterskudd med de fleste butikkene i Trøndelag og har nå satt det som topp prio for neste uke. Sammen med nettverk. Jeg har nemlig blitt introdusert i et nettverk som selger juice, en slags næringsrik fruktdrikk som faktisk har så høyt næringsinnhold at den er godkjent av EU som mat og kosttilskudd!

Så sier i alle fall selgeren som har kontaktet meg. For den kvinnelige investoren fra Dubai som egentlig er araber fra Haugesundsområdet ankom Oslo torsdag og inviterte meg på et privat todagersseminar hvor hun tålmodig introduserte meg inn i nettverksverdenens forunderlige og mange irrganger. Hun har nemlig sittet i Dubai og fulgte både fjorårets serie av «Jakten på millionene» og oppfølgeren. Nå ønsker hun å hjelpe meg, og det setter jeg stor pris på. Men,... jeg ser jo at hvis jeg melder meg inn i nettverket og blir medlem og klarer å utvide og forsterke nettverket, slik man gjør når man er med i nettverk, så vil damen gjøre god butikk.

Nå tenker jeg egentlig ikke på hvilke fordeler hun måtte kunne få av min deltakelse. Jeg tenker faktisk bare på meg selv og mine framtidige investeringer. Jeg tenker også på min amerikanske ledestjerne, investoren og forfatteren Robert T. Kiyosaki hvis teorier og råd jeg skal følge gjennom denne sesongen av «Jakten på millionene». For igjen er det grunnsetningen hans som gjelder: «Hvordan få pengene til å jobbe for deg». Og skal jeg tro det folk sier om nettverk, er dette faktisk en måte å «la pengene jobbe for deg» og helt i tråd med Kiyosaki som de senere årene har engasjert seg sterkt i nettverk og nettverksbygging.

Men jeg har et problem. Jeg skjønner ganske enkelt ikke bæret av hva damen sier. For ifølge henne skal jeg kjøpe noe hver måned og så vil pengene strømme inn uten at jeg selger noe videre. Uttrykket «There is no such thing as a free lunch» renner meg i hu, og jeg er svært, svært usikker på hva jeg har begitt meg utpå. Kremtende prøver jeg meg:

- Altså,... jeg skal bare kjøpe noe. Så får jeg litt avslag som medlem i nettverket og så får jeg litt av fortjenesten på juicen jeg selger til meg selv? Men hva skal jeg selge videre?

- Du skal ikke selge noe videre.

- Næhei?

- Nei, nei, nei, sier hun en smule oppgitt som om jeg har ramlet rett ned fra den mye omtalte månen og når sant skal sies er det nøyaktig slik jeg føler meg akkurat nå.

- Altså,... jeg skal hver måned kjøpe juice for 1105 kroner og så blir jeg rik?

- Ja, på en måte. Nå ser hun intens og hemmelighetsfullt på meg og jeg aner at jeg er i ferd med å gå fem på og titter rundt etter skjulte kameraer. Men finner ingen og prøver meg igjen.

- Muligens er jeg litt sånn,... grønn, litt sånn teit på en måte, for dette skjønner jeg bare ikke?

- Det er egentlig ganske enkelt, sier hun beroligende, muligens redd for at jeg skal takke av, forlate henne og gå før innsalget er over og jeg har svelget agnet. Men jeg skal i den grad det er mulig følge Kiyosakis råd og et av rådene er jo å lære så mye som mulig om finans og økonomi. Derfor blir jeg værende og setter damens tålmodighet på en ny prøve.

- Sorry, skjønner det bare ikke.

- Som jeg sier, det er ganske enkelt. Kan du tregangern? Hun ser på meg som om jeg kanskje ikke helt gir inntrykk av å ha funnet opp kruttet, og jeg nikker beklemt og sier.

- Ja, den kan jeg faktisk.

- Flott.

Nå tar hun fram penn og papir og begynner å tegne, og jeg følger med etter beste evne.

- Det du skal gjøre er å anbefale. Når du har blitt medlem og kjøpt din juicekvote skal du anbefale juicen til andre. Og når du har anbefalt den til tre personer som så velger å bli medlemmer, anbefaler de det videre til tre personer som igjen anbefaler det til tre personer... skjønner du?

Jeg nikker og begynner å ane hvor hun vil hen.

- Og da får jeg provisjon, en slags prosentordning av alt som blir solgte som en følge av at jeg har startet min egen avdeling på en måte?

- På en måte. Se her. Damen tegner en runding som skal forestille meg og så tegner hun åtte streker ut fra rundingen med åtte nye rundinger i enden av hver strek.

- Når du har fått åtte medlemmer har du fått tilbake din investering på 1105 kroner i måneden. Skjønner?

- Muligens. Altså for å gjøre det enkelt. Hvis serien min har rundt 10 000 ukentlige lesere og 1000 av leserne ønsker å være med i dette nettverket via meg, hva vil jeg da tjene?

Svaret kommer kontant og svært resolutt. Dette kan hun.

- 178 000. Kroner. I måneden.

- Hæ?

- Ja, der ser du litt av mulighetene.

Jeg nikker og nå har jeg skjønt det. Som medlem i nettverket selger jeg ganske enkelt anbefalinger. Jeg anbefaler juicen og noen av de andre produktene til leserne, familie, venner og bekjente og så når de blir medlemmer og handler inn månedskvoten får jeg min provisjon, og dette er jo en jobb som virker lite tidkrevende og svært overkommelig. Jeg skal kjøpe varer for 1105 kroner i måneden, skaffe meg tre eller flere medlemmer som så vil generere penger til meg hver måned. Så vil de tre fortsette å generere nye medlemmer som igjen skaffer nye medlemmer og samtlige betaler på en måte provisjon til meg.

At det vil bli lite penger de første månedene skjønner jeg, ting tar tid. Men på sikt kan det jo bli god butikk. Og hvis jeg avler 1000 medlemmer og håver inn de alt omtalte 178 000 kronene i måneden og melder meg inn i ni tilsvarende nettverk, så blir regnestykket ganske formidabelt. Da,... da blir det hele ganske vilt og nå går kalkulatoren bananas og jeg må roe ned.

- Må jeg ha et eget selskap?

- Ja, enten enkeltpersonsforetak eller AS.

- Den er grei. Og hvordan får jeg pengene?

- De overføres til din konto den 20. hver måned.

- Og skatt?

- Den må du ordne selv. Skatt og regnskap.

- Skjønner. Nå smiler jeg, hun og. Bredt. Jeg har slukt agnet med snøret og søkke i tillegg. Men nå går det vel fort for meg så jeg velger å avslutte, noe hun synes er greit.

- Men, sånn helt til slutt. Siden jeg nå er investor og går inn i nettverket, kjøper juice for 13 260 kroner i året. Er juicen da fradragsberettiget på selvangivelsen? Utgift til inntekts ervervelse?

- Deler av den vil være det, men ta det med regnskapsføreren din for sikkerhets skyld.

-Ok.

Jeg takker av og noe fortumlet i hodet rusler jeg ut i Oslo og lar tankene fly. Jeg vil ikke bestemme meg sånn med en gang, vil bruke litt tid på denne. Tror nesten jeg må sende en mail til Merete i Fredrikstad. Hun er en ny leser som har foret meg med mye bra stoff fra Kiyosaki og så har hun jobbet mye med nettverk og tilbudt meg all hjelp og assistanse jeg måtte trenge.

Og kanskje har noen av leserne erfaringer med nettverk? På godt og vondt? Og kanskje finnes det blant leserne åtte personer som har lyst til å bli med i min nettverksavdeling hvis jeg velger å gå inn? Slik at vi sammen kan tjene oss styrtrike? Eller noe i nærheten? Så kjære leser. Har du tanker
rundt eller erfaringer med nettverk, send da en mail til millioner@abcnyheter.no

Jeg får imidlertid ikke særlig tid til å tenke mer på denne juicen. For nå ringer telefonen og en ivrig mann er på tråden. Om jeg kan Gran Canaria? Ja, svarer jeg før han forteller at han har blitt tipset om meg. Mannen har flere prosjekter han vurderer å starte på øya og vi diskuterer en halv time og blir enige om å snakke mer sammen til uken. Jeg liker idéene hans, ikke minst fordi jeg har puslet med en tilsvarende idé selv.

Nå skjer tingene i rekordfart, og jeg bør kanskje sette på bremsen et hakk. Men så er det vissheten om at noen prosjekter alltid skjærer seg og da er det godt å ha en backup. Så jeg er med på alt, i alle fall inntil videre.

Og nå synes det som om mye av livet mitt igjen vil bli nært knyttet til Kanariøyene. For jeg jobber fortsatt med maisprosjektet på Fuerteventura, og det eneste som holder meg tilbake er mangelen på penger. For jeg er nærmest ferdig med forretningsplanen, men mangler de vesentligste punktene. Nemlig alle de tekniske beregningene. Og disse beregningene får jeg fra ulike forskerhold som SINTEF i Trondheim. Forskerne her har så langt vært fantastiske og jobbet på prinsippet «No cure, no pay». Men hvis de skal fortsette jobbingen blir det på timebasis og totalt vil innleide konsulenter som skal gjøre finishen slik at jeg får med meg investorene, koste meg NOK 300.000.

Så for tredje uke på rad setter jeg min lit til statsråden, til Erik, Erik Solheim, skjønt håpet svinner litt dag for dag. Her er det nemlig helt tyst,... tyst som graven. Men så får jeg tekstmelding fra en venn som jobber som direktør i et av departementene, og han skal snoke litt i korridorene på mine vegne. Og da,...da kommer nok Erik snart på banen. I mellomtidene går jeg for økt boksalg og muligens litt juice. Sånn for sikkerhets skyld.

Hvis DU har lyst til å kjøpe boken «Jakten på millionene», kan du sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall og adresse hvor boken/bøkene skal sendes. Da har du boken/bøkene innen cirka to uker. Pris er NOK 199,00 inklusive porto, giro følger vedlagt.

Her er mailadressen: millioner@abcnyheter.no

Personvernpolicy