Gigantsøksmål mot norske banker

<p>Advokat Jens I. Kobro planlegger storstevning av norske banker.           </p>
Advokat Jens I. Kobro planlegger storstevning av norske banker.

Tusenvis av nordmenn som har tapt penger på «garanterte produkter» går til massesøksmål for få tilbake pengene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


- Det heter garanterte produkter, men det eneste som var garantert var bankenes gevinst, sier advokat Solveig Lindemark i Ræder Advokatfirma til VG.

I samarbeid med Dine Penger forbereder advokatfirmaet et gigantisk søksmål mot norske banker. Bak står tusenvis av nordmenn som har tapt sparepenger på såkalte strukturerte spareprodukter, skriver avisen.

Nå venter de på en prinsippavgjørelse i Bankklagenemnda om strukturerte spareprodukter, som ble forbudt å selge til privatpersoner fra 1. mars i år.

– Alle som har tapt penger på disse produktene, bør ta kontakt i etterkant av Bankklagenemndas avgjørelse hvis de vil være med på gruppesøksmålet, sier partner Jens I. Kobro i Ræder til VG.

Les også: Lokkes til minusavkastning

Først og fremst retter advokatfirmaet seg mot dem som har tatt opp lån for å finansiere pengeplasseringen. Søksmålet vil i hovedsak gå ut på at bankene har solgt et produkt som kjøperne mest sannsynlig ikke ville tjene penger på.

Les også: Låner rekordmye til sparing

Fra 1. januar i år har norsk lovverk åpnet for gruppesøksmål, som innebærer at mange saksøkere med lignende saker går sammen.

Les også: Anbefalte å låne til risikofond

Personvernpolicy