Dyr bestevenn

<p>Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Å være hundeeier er ingen billig affære.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mat, forsikringer og veterinærutgifter til hunden koster sitt, men enda dyrere blir det om du er blant dem som vil utstyre kjæledyret med mest mulig stæsj, ikke minst klær.

Et raskt googlesøk på ordet «hundeklær» gir over 22.000 treff. Det dukker også opp stadig flere butikker og netthandler der du får kjøpt tilbehør til hunden.

Nå har den svenske dyreorganisasjonen Manimals regnet på hvor mye penger en hundeeier kan regne med å bruke på hunden i løpet av dyrets levetid.

Minst koster mest

I undersøkelsen skiller de mellom hunderaser, og en ting er veldig klart: Jo mindre hund, jo flere kroner brukes på den, skriver det svenske nettstedet di.se.

- Det brukes klart mer penger på tilbehør til den rasen enn til andre, sier Klas Nilsson i Manimals.

Chihuahuaen er en av verdens minste hunderaser og altså den som er dyrest i drift, skal vi tro den svenske undersøkelsen. Man har funnet ut at eiere av chihuahuaer kan bruke opp mot en million svenske kroner på hunden i løpet av de 15 årene som blir reknet som gjennomsnittlig levealder.

Miniatyrhunden er også en av verdens eldste amerikanske raser, og kommer opprinnelig fra Mexico og skal ha fått navnet sitt etter et mexikansk område, ifølge www.dogbreedinfo.com.

Chihuahuaen blir stadig mer populær i vesten, mye takket være amerikanske superstjernes forkjærlighet for hunderasen. Spesielt Paris Hilton og hennes Tinkerbell viser seg stadig fram sammen. Hunden er blitt sett i rosa skjorte, med diamanthalsbånd og en iPod rundt halsen.

Listen over de ti dyreste hunderasene ser slik ut (beløp i svenske kroner):

1. Chihuahua - 1.039.788

2. Greyhound - 970.688

3. Mastiff - 584.966

4. Boxer - 584.966

5. Engelsk setter - 580.886

6. Dobermann - 578.026

7. Puddel - 537.555

8. Dalmatiner - 520.333

9. Grand danois - 488.421

10. Whippet - 425.723

Personvernpolicy