Fikk telefon fra investor i Dubai

<p>Illustrasjonsfoto: Colourbox.com </p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com 

En telefon fra Dubai kan bli gjennombruddet i Kaare Skeviks jakt på millionene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resymé: Skevik har nå lagt en rolig uke bak seg, men øyner at neste uke kan bli svært så hektisk og spennende. For Skevik har blitt kontaktet av en investor fra Dubai som har bedt om et møte, og så avventer han fortsatt tilbakemelding fra statsråd Solheim. Og som den evigunge optimisten han er, håper han på ministerens goodwill, og ventetiden bruker han til å skaffe seg sponsorer!

Igjen er det tid som står øverst på agendaen. Det å ha nok tid til å jobbe med prosjektet. For det å være gründer i oppstartsfasen av en ny karriere tar utrolig mye tid, noe også Odd Reitan advarte meg om da jeg intervjuet ham for et par år tilbake. Alt tar nemlig lenger tid enn beregnet, og da er det i tillegg lett å miste fokus, miste tunnelsynet, som Reitan kaller det. Så blir man stresset og som om det ikke er nok, oppdager jeg at er det dyrt å være i den fasen jeg nå befinner meg i. For pengene jeg genererer ser jeg ikke på flere uker og jeg trenger driftskapital, cashflow mens jeg venter på at pengene skal strømme inn. Og derfor vurderer jeg nå å gå for sponsorer.

Men finnes det egentlig noen som kan tenke seg å sponse meg og serien? Eller er ideen kanskje litt for vill,… Eller? Kanskje BI eller noen av de andre utdanningsinstitusjonene som har framtidig gründere som studenter? Eller gründere som selv har lyktes som investorer? Kanskje verd et forsøk? Og skal jeg i tilfelle gå for en stor sponsor eller flere små? Eller kanskje en kombinasjon av små og store? Hva vet jeg? Kanskje,… kanskje skal jeg søke departementene? Næringsdepartementet? Eller Kristin? Kristin Halvorsen? Se om det er plass til meg i det reviderte statsbudsjettet? Hvorfor ikke?

Nølende tar jeg mobilen, slår nummeret til departementet og igjen er jeg svett i hendene og litt skjelven. Vet plutselig ikke om dette er så lurt allikevel. Men det er jo nå Kristin har pengene og jeg må skynde meg før hun bruker dem opp. Og helt oppriktig så lurer jeg faktisk på om det egentlig er plass til norske gründere i statsbudsjettet? Personer som med sine mangfold av ideer er med på å skape viktige arbeidsplasser i framtiden, når oljen tar slutt. Jeg prøver departementet, men statsråden er svært, svært så opptatt.

- Om jeg ønsker å legge igjen en beskjed?

- Nei, nei, egentlig ikke. Det er ikke så viktig.

Jeg ombestemmer meg og velger heller å avvente Halvorsen til uken. For det har muligens dukket opp en ny liten joker i ermet og kanskje er en sponsor alt på vei inn. Torsdag morgen klokken halv åtte ble jeg nemlig vekket av en kvinne som ringte meg fra Dubai og lurte på om jeg er den Kaare Skevik jr. som har serien «Jakten på millionene»? Joda, kunne jeg trøtt bekrefte. Og kvinnen, som snakket rogalandsdialekt fortalte at hun er investor og skal til Norge 22. mai og ønsker å treffe meg da.

Men så skjønte hun at det var vel tidlig for en gammel morgentrøtt og pjuskete rocker, så vi avtalte at hun skulle ringe meg senere. Og klokken fire er hun igjen på tråden og nå snakker vi nesten en time og damen sprudler og forteller at hun er fra Karmøy utenfor Haugesund og er investor som blant annet investerer i mennesker som er i ferd med å gjøre suksess, hvis jeg da ikke misforsto henne. For hun ble ivrig, det samme ble jeg og når man babler i vei på karmøydialekt og kav trøndersk kan jo det lett oppstå misforståelser. Vi avtalte imidlertid å møtes i Oslo førstkommende torsdag og jeg må innrømme at jeg er svært spent. For damen fascinerte meg virkelig med alle sine positive vyer og så var hun vel bevandret i Kiyosakis teorier, og hun skal blant annet holde kurs eller foredrag i Oslo om både Kiyosakis og hans kone Kims ideer og teorier og jeg ser fram til å møte henne. Og det at serien leses i Dubai er jo bare helt utrolig!

Kanskje er hun en ny «Kaares Insider», en som både kan gi meg råd og kanskje til og med sponse meg? Vi får se. Som jeg har skrevet tidligere lever jo serien sitt eget liv og jeg vet aldri hvor den fører meg fra uke til uke!

Apropos «Kaares Insider», jeg må innrømme at jeg fortsatt ikke vet hvem som skjuler seg bak dette pseudonymet men antar at vedkommende er der ute og lurer i kulissene eller noe sånt. Håper i alle fall å høre fra den kanten igjen. Trenger nemlig all støtte og hjelp jeg kan få, noe som også er helt i tråd med Kiyosakis teorier. «Søk hjelp der du har mulighet til det og bygg nettverk!». For selv om Kiyosaki er en svært vellykket investor, søker han fortsatt råd hos andre investorer og rådgivere og han deltar på så mange kurs om økonomi som mulig for å lære enda mer.

Og det er tydeligvis mange som har lært av ham. For nå strømmer det på med mail fra lesere som har lest bøkene hans og som backer meg opp, og det synes som om temaet i serien fenger mange. Det er nok flere av oss som ønsker å lykkes med egen virksomhet og som ønsker seg vekk fra A-kvadranten av Kiyosakis kontanstrømkvadrant (Cashflow Quadrant), som jeg beskrev i forrige uke.

Men ikke alle ønsker seg vekk. For ifølge Kiyosaki forblir mange i A-kvadranten på grunn av tryggheten, de ønsker seg ganske enkelt ikke over i en av de andre kvadrantene og som han skriver:

«Behovet for trygghet kommer ofte på banen når personer som hovedsakelig sogner til A-kvadranten opplever frykt. I forbindelse med penger og arbeid er det mange som ganske enkelt avskyr den følelsen av frykt som følger av økonomisk usikkerhet – derav trangen til trygghet. Og de mener det virkelig når de sier ’Jeg er ikke så opptatt av penger’».

Heller ikke alle som hører til i S-kvadranten ønsker seg over i B eller I-kvadranten, og det forklarer Kiyosaki slik:

Selvstendig næringsdrivende er ofte intenst perfeksjonistiske. De har ofte et ønske om å gjøre noe veldig bra. De kan slett ikke forestille seg at det finnes noen som kan gjøre jobben bedre enn de selv kan, og derfor stoler de ikke på at andre kan gjøre jobben slik de vil ha den gjort – på den måten de anser for å være den «riktige»… Og pengene blir aldri viktigere for dem enn uavhengigheten deres.

Personer med tilhørighet i B-kvadranten har derimot mer hang til å ville over i I-kvadranten, fordi: «Bedriftseiere kan ta fri resten av livet, for de eier et system, ikke en jobb. Hvis en ’B’ drar på ferie, fortsetter pengene å rulle inn.

Å lykkes som ’B’ forutsetter at du eier eller kontrollerer et system, og at du har evnen til å lede mennesker.»

Når det gjelder I-kvadranten beskriver Kiyosaki den som de «rikes lekeplass» som han skriver følgende om: Det er i I-kvadranten at pengene omdannes til velstand og det er her investorene bruker penger til å tjene penger. De trenger ikke å arbeide, ettersom pengene arbeider for dem.

Jeg befinner meg fortsatt både i «S»-, «B»- og «I»-kvadranten, men har gitt meg selv 10 år å lykkes som investor og bli en ekte «I». Om drømmen er å bli rik eller å lykkes med det jeg starter, er jeg fortsatt noe usikker på. Kanskje er det en kombinasjon? At rikdom blir en slags bonus på toppen av gleden ved å lykkes, og hvor rikdommen så igjen åpner for nye muligheter.

Sånn sett blir jo de kommende dagene svært så spennende. Jeg har denne uken nemlig avventet flere medieoppslag på boka «Jakten på millionene» og det første oppslaget skal alt være på trykk i Trønderavisa. I tillegg har jeg faktisk generert noe salg. For det har tikket inn 10 bestillinger på bøker via serien de siste dagene og det øker min investeringsportefølje fra kroner 2 375,00 til kroner 4 125,00, og hvis jeg i neste uke klarer målsettingen med salg av ytterligere 100 bøker og lykkes med det, vil porteføljen være på kroner 16 125,00, også det helt i tråd med Kiyosakis råd om å «ile langsomt». Og selv om jeg ikke ser pengene før om noen uker, føler jeg at jeg er i gang. Jeg har generert salg, fulgt Kiyosakis råd og skaffet meg royalties.

Men nå nærmer det seg deadline og jeg sjekker mailboksen en siste gang, men akk og ve! Ikke et ord fra Erik Solheim og departementet. Det kan tyde på to ting siden jeg jo har blitt fortalt at vannprosjektet mitt er under vurdering. Saksbehandlerne og statsråden synes prosjektet er så bra at de ønsker å bruke mer tid på det, eller,… så synes de prosjektet ganske enkelt er «bånn i bøtta» og har vraket det en gang for alle og jeg må slukøret avslutte jakten på Solheim! Men så renner noen visdomsord meg i hu og igjen kan jeg se optimistisk på framtiden. For «No news is good news!».

Hvis DU har lyst til å kjøpe boken «Jakten på millionene», kan du sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall og adresse hvor boken/bøkene skal sendes. Da har du boken/bøkene innen cirka to uker. Pris er NOK 199,00 inklusive porto, giro følger vedlagt.

Her er mailadressen: millioner@abcnyheter.no


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus