Meny

Trodde pengevask ville doble verdien

(Illustrasjonsfoto Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lettlurt mann trodde at 180.000 kroner ville bli det dobbelte ved å helle en væske over sedlene. Mannen bladde opp, men pengene forsvant. En franskmann er tiltalt for bedrageriet.

Lillestrøm (NTB): Mannen, som er av vietnamesisk opprinnelse, fikk beskjed om at det bare var å pakke inn ekte tusenlapper sammen med like mange uferdige sedler og tilsette en væske og la hele blandingen stå og godtgjøre seg over natten. Vips så skulle pengene ha formert seg til det dobbelte, skriver Romerikes Blad.

Pengene plasserte han hos en 32 år gammel franskmann. Men da fruktene av det optimistiske pengeprosjektet skulle høstes var både franskmannen og pengene forduftet. Nå føler han seg svindlet, og kanskje med rette.

Franskmannen ble 3. mars stanset på Gardermoen på vei ut av landet med 200.000 kroner i kofferten. Franskmannen er nå tiltalt for bedrageri i en type sak verken påtalemyndigheten eller forsvarer har vært borti tidligere.

– Har aldri hørt om maken, sier både politiinspektør Ragnar Ingeberg og forsvarer Jan Schjatvet.

Den spesielle svindelsaken skal opp i Øvre Romerike tingrett tirsdag over pinse. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus