Meny

SAS-flygerne får over 100.000 kroner mer i lønn

SAS konsernsjef Mats Jansson. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flygerne i SAS får over 100.000 kroner i lønnsøkning, samtidig som selskapet skal kvitte seg med 1.000 ansatte.

Med en gjennomsnittsalder på rundt 50 år, har flertallet av flygerne allerede en årslønn på mellom 900.000 og 1,2 millioner kroner.

Flygeravtalen som er framforhandlet gjelder for to år av gangen, 2007 og 2008. Innholdet i avtalen gir SAS-pilotene et gullkantet lønnsløft på mellom 12 og 13 prosent, skriver Dagsavisen.

Selve lønnen økes med 4,9 prosent for i fjor og 2,1 prosent for i år. I tillegg kommer et eget kapteinstillegg på 700 kroner. Flygerne får denne våren utbetalt en bonus på 1,66 prosent av lønnen for både 2006 og 2007, og en ytterligere bonus på 2 prosent vanker dersom produksjonsmålene for i år blir nådd. Flygerne får dessuten to nye fridager med lønn, og det er gjort forbedringer i arbeidstid og pensjonsordninger.

– Det er kjekt for pilotene, men ikke spesielt gunstig for et selskap som sliter med røde tall og høye drivstoffutgifter, kommenterer nestleder Peggy Hessen Følsvik i Handel og Kontor.

SAS-pilotenes fagforening synes ikke årets lønnsoppgjør er noe å rope høyt om.

– Lønnsoppgjøret er akseptabelt, sier leder Jens Lippestad i Norske SAS-flygeres forening. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus