Gode tall fra Telenor

Telenors konsernsjef, Jon Fredrik Baksaas, presenterte tirsdag morgen selskapets  resultat for 1 kvartal. Foto: Knut Falch / SCANPIX
Telenors konsernsjef, Jon Fredrik Baksaas, presenterte tirsdag morgen selskapets resultat for 1 kvartal. Foto: Knut Falch / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor økte omsetningen og tjente mer i første kvartal. Samtidig sikret den norske telegiganten seg fire millioner nye mobilabonnenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor leverer et driftsresultat på 3.862 millioner kroner i årets tre første måneder, 277 millioner mer enn i samme kvartal i fjor. Selskapet har bokført 26.292 millioner kroner i driftsinntekter, mer enn en milliard mer enn i første kvartal 2007.

Resultat før skatt var 6,2 milliarder kroner, over 2,1 milliarder mer enn i første kvartal i fjor.

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas er fornøyd, men peker på at den sterke norske kronen legger press på den rapporterte inntektsveksten.

Telenor fikk 4 millioner nye mobilkunder i første kvartal og antallet abonnenter økte til 147 millioner, hovedsakelig som følge av høy nettovekst i Pakistan, Bangladesh og Thailand. Baksaas er spesielt fornøyd med resultatene i virksomheten i Sentral- og Øst-Europa.

– Kyivstar i Ukraina har levert et fremragende resultat med sterk vekst i både inntekter og resultat, kombinert med en solid kontantstrøm. Kyivstar bekrefter sin posisjon som markedsleder, og har det varemerket med høyest verdi blant forbrukervarer i Ukraina, sier Baksaas i en pressemelding.

Til tross for utfordringer knyttet til høye priser på basisvarer som ris og drivstoff, gjør også de asiatiske selskapene det godt i årets tre første måneder. (©NTB)