Tjener millioner på ulovlige spilleautomater

Illustrasjonsfoto: Scanpix<br><p> </p>
Illustrasjonsfoto: Scanpix
 

Det som Lotteritilsynet fryktet ville skje da kulturminister Trond Giske (Ap) forbød spillautomater i fjor, har nå skjedd: Det har dukket opp ulovlige spillehaller i Oslo med millionomsetning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Huseiernes Landsforbunds blad Hus & Bolig har avslørt en ulovlig spillebule midt i en bygård på vestkanten i Oslo. Bygården har forretninger på gateplan og leiligheter oppover i etasjene.

«Via en baktrapp kommer vi opp til leiligheten som ligger på øverste plan. Nøkkelen har vi fått låne på en kafé i nærheten», skriver bladet. Langs veggen står det åtte automater hvor man kan putte på pengesedler. Et rom innenfor inneholder de råeste automatene.

– Hit kommer folk fra alle samfunnslag. Det er i det innerste rommet det virkelig store spillet foregår. Automaten som tar tusenlapper, skal ha en omsetning opp mot flere millioner kroner i uken. Det forteller noe om potensialet – hvorfor noen tør drive slike ulovlige spillsteder, sier en av kundene til VG.

Han sier han kjenner til mange slike steder i Oslo, og har selv besøkt tre av dem – det ene i tilknytning til et butikklokale og det tredje i kjelleren på en bensinstasjon.

Spillstedene er åpne døgnet rundt.

– Dette er en type ulovlig aktivitet vi fryktet skulle dukke opp etter at spilleautomatforbudet ble innført 1. juli, sier informasjonssjef Rune Timberlid i Lotteritilsynet.

Kulturminister Trond Giske sier det ikke er forbudt å eie automater, men at det er ulovlig å spille på dem eller å ha dem i operativ drift. Han sier spillebulene som nå er avslørt, er ulovlige, og at dette er en politisak. (©NTB)

Personvernpolicy