Stoltenberg: - Ennå ikke fått krav fra partene

Lønnsforhandlingene var inne i en svært tung fase tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen kom seg ikke på banen for å få løst AFP-spørsmålet, ettersom hovedpartene LO og NHO sto altfor langt fra hverandre.

De resultatløse timene gikk fort utover tirsdagen, og ved 17.30-tiden så statsminister Jens Stoltenberg seg nødt til å innkalle partene i pensjonsforliket på Stortinget til en orientering på sitt kontor.

Etterpå var Erna Solberg (H), Dagfinn Høybråten (KrF) og Lars Sponheim (V) samstemte i å beskrive situasjonen som «veldig vanskelig».

- Det er bare å se på klokka. Vi er langt på dag allerede uten at noen løsning er i sikte. Det er ganske paradoksalt at statsministeren ennå ikke vet hva han om få timer skal love for de neste 20-30 år, sier Sponheim.

Han forventet ikke noe nytt møte mellom regjeringen og forlikspartnere i løpet av kvelden, og utelukket ikke at forhandlingene ville vare hele natten ut.

- Vi har klargjort for statsministeren hvor smertegrensen går, men er klar over at regjeringen kan komme i en situasjon hvor den bryter forliket for å komme til enighet med LO og NHO, sa Venstres leder. (©NTB)

Personvernpolicy