Tjener millioner mens anlegget står

Fra Naturkrafts anlegg på Kårstø. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
Fra Naturkrafts anlegg på Kårstø. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .

Eierne tjener millioner av kroner mens gassproduksjonen på Kårstø står stille.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Naturkrafts gasskraftverk på Kårstø får dekket deler av sine utslippskostnader gjennom gratiskvoter fra myndighetene. Disse kvotene kan selskapet selge videre når produksjonen står stille. Det har den stort sett gjort siden gasskraftverket ble satt i kommersiell drift 14. desember i fjor, melder Dagsavisen.

Lave strømpriser kombinert med høye priser på gass fører til at produksjonen ved gasskraftverket har stått stille i lange perioder.

Fredag sendte regjeringen sin kvoteplan til ESA, der det fastholdes at Kårstø skal få en stor andel kvoter. Miljøverndepartementet har lagt opp til normal drift, men den vedvarende lave strømprisen og stigende gasspriser kan føre til at anlegget står ubrukt mesteparten av året.

- Når Naturkraft kan selge kvotene videre til andre, får man bare utslippene en annen plass. Situasjonen som er oppstått er helt absurd og psykedelisk, sier Gunnar Kvassheim, leder av miljø- og energikomiteen (V), til Dagsavisen.

Personvernpolicy