Frp stiller ultimatum om økonomi

Frps finanspolitiske talsmann, Ulf Leirstein, vil ikke regjere med Høyre hvis ikke Frp får bestemme den økonomiske politikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har vært snill gutt ganske lenge, men jeg er ganske lei av at Høyre avviser oss i alle debatter, sier Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein.

– Mitt råd til mitt parti er å stille ultimatum om den økonomiske politikken, sier Leirstein til Dagens Næringsliv.

Fremskrittspartiet er alene om å ville ha en annen økonomisk politikk enn den som er basert på handlingsregelen for bruk av oljepenger, og har de siste årene foreslått å bruke titalls milliarder kroner mer enn handlingsregelen åpner for. Høyre ønsker et bredt regjeringssamarbeid på borgerlig side, men har tatt for gitt at Frp må gi seg i den økonomiske politikken. Men nå avviser Leirstein å fire i den økonomiske politikken – forutsatt at Frp blir størst på borgerlig side etter valget.

– Det vi gjør i den økonomiske politikken er helt avgjørende for å kunne lykkes i regjering, sier Leirstein.

Høyres Jan Tore Sanner avviser på sin side å føye seg i den økonomiske politikken. Han viser til at Høyre fikk til samarbeid med Frp flere ganger i forrige stortingsperiode innenfor det Høyre mener er ansvarlige rammer.

– Jeg vil anbefale Frp å bygge samarbeid fremfor å legge fram ultimatum som det ikke er hold i, sier Sanner. (©NTB)

Personvernpolicy