- Jens er desperat

- Jens er desperat
- Jens er desperat

Milliardæren Stein Erik Hagen føler seg utsatt for forfølgelse fra statsminister Jens Stoltenberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Statsministeren er blitt desperat. Han ser at regjeringen mislykkes på alle områder. Nå prøver han å flytte oppmerksomheten vekk fra det, sier landets rikeste mann til Dagens Næringsliv.

Angrepet kommer etter at Stoltenberg uttalte at regjeringen har som mål «å ta» rikinger som Stein Erik Hagen.

Samfunnsfiende

Hagen sier til DN at han har problemer med å ta Stoltenberg seriøst.

– Likevel er det alvorlig at en statsminister i et demokratisk samfunn, skal gjøre meg til en samfunnsfiende, sier milliardæren som også spør hva galt han har gjort.

Han retter også krass kritikk mot regjeringens politikk, og sier blant annet:

– Denne ekstreme sosialistiske linjen vi ser nå har gitt oss et overvåkingssamfunn, privat eierskap skal bekjempes, og menneskers integritet settes til side.

– Lite å frykte

Men rikinger som Stein Erik Hagen, Kjell Inge Røkke og Jens Ulltveit-Moe, alle med null i skattbar inntekt i 2006, har lite å frykte når regjeringen varsler skatteoffensiv mot de rikeste. Det mener skatteeksperter VG har snakket med.

Professor Terje Hansen ved Norges Handelshøyskole og BI-professor Ole Gjems-Onstad sier begge at regjeringen burde fjerne skjermingsfradraget – som gir skattefritak for aksjeutbytte og aksjegevinster opp til et visst nivå.

Fredet

På spørsmål fra VG under regjeringens budsjettkonferanse på Jevnaker sier Stoltenberg at han ikke vil røre skjermingsfradraget fordi det ikke er en del av skattereformen.

– Da blir Stoltenbergs jakt på de rikes skattehull bare tom retorikk. Hadde jeg hørt hjemme blant de superrike, ville jeg ikke følt særlig engstelse, sier Hansen. (©NTB)

Personvernpolicy