30 år uten toalett på stadion

- Vi har ikke hatt toalett på 30 år, og det ser ut som en svinesti, sier lederen for idrettslaget Konnerud som nå krever kommunal oppvask.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den folkelige betegnelsen på traurige fotballkamper, «ræva-fotball», har en helt spesiell betydning på Konnerud i Drammen. Her må publikum gå ut i skogen for å gjøre sitt fornødne.

- Vi har ikke hatt toalett på 30 år, og det ser ut som en svinesti, sier lederen i idrettslaget, Bjørn Jonassen, til NRK.

Sammen med naboer til banen har han nå sendt et klagebrev til kommunen hvor det bes om at det snarest blir bygget toaletter. Det er rundt 500 meter å gå til nærmeste toalett i Konnerudhallen, men dette virker for langt for mange når nøden er stor.

- En ting er å urinere, men det blir jo også brukt til andre ting. Det ser rett og slett grisete ut, sier han.

Ille er det også for naboene som bruker området som friområde. I brevet til Drammen kommune krever Jonassen og naboene at det ikke bare blir bygget toalett, men helst også nye garderober i tilknytning til banen.

Det er Drammen kommune som eier fotballstadion på Konnerud. Likevel mener kommunen at det er idrettslagets ansvar å sørge for toaletter.

Torstein Busland, overingeniør i vei, idrett og natur i Drammen kommune, sier at Konnerud Idrettslag må gjøre som andre idrettslag i byen.

- Tradisjonen i Drammen på anlegg som blir disponert av én klubb, er at klubben selv står for garderober og toalettforhold, og ikke kommunen, sier Busland til NRK.

Personvernpolicy