Signerte hemmelig aksjeavtale

<p>Gerd-Liv Valla signerte i fjor millionavtale med direktører i A-pressen. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe, Scanpix.</p>
Gerd-Liv Valla signerte i fjor millionavtale med direktører i A-pressen. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe, Scanpix.

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla signerte i fjor en hemmelig avtale om aksjemillioner til direktører i A-pressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Dagens Næringsliv som i dag avslører at Roar Flåthen må betale ut nær 70 millioner kroner til en liten gruppe nåværende og tidligere leder i A-pressen. Verken Roar Flåthen eller Gerd-Liv Valla vil kommentere hvordan avtalen harmonerer med LOs moderasjonslinje og kampen mot topplederes opsjoner og lønnsfest, skriver dn.no.

I en tekstmelding til avisen skriver Valla at dette må de spørre nåværende eiere/styre om. Flåthen henviser også til styret.

Avtalen skal ha blitt undertegnet i januar 2007, én uke før det ble kjent at daværende sjef i A-pressen, Alf Hildrum, skulle ta over sjefsstolen i TV 2. Den hemmelige avtalen sørger for at Hildrum kan få en gevinst på 25 millioner på de drøyt 5,5 millionene han investerte i 2005. Også fem andre A-pressen-direktører kan ifølge Dagens Næringsliv se frem til milliongevinster.

Personvernpolicy