Raske og enkle kroner

<p>Illustrasjonsfoto: <a href="http://www.colourbox.com/ImageDetail,i=576044">Colourbox.com</a></p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Her er oppskriften på kjappe og enkle kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bare kreativiteten som setter grenser når det gjelder å skaffe seg biinntekter av ulike slag, skriver dinside.no. Du kan leie ut både hagen og det trådløse nettverket ditt. Eller du kan selge sofaen.

Lei ut boligen - eller deler av den

Kanskje har du ekstra plass i leiligheten og kan leie ut et rom eller to. Er du blant de heldige som har et helt hus, kan du jo lei ut underetasjen, eller loftet.

Ifølge ekspertene skal leieprisene gå betydelig opp også i 2008, så her kan det være penger å hente. På grunn av høye boligpriser er det stadig flere som leier ut rom i leiligheten og oppretter kollektiv.

Om arealet du leier ut utgjør en mindre del av boligen enn den delen du selv bor på, slipper du å betale skatt av utleieinntekt. En forutsetning for dette er at du selv bor i leiligheten.

Garasje gull verdt

Har du en sentrumsnær garasje i hovedstaden, kan denne være gull verdt om du vil selge eller leie ut. På Marienlyst i Oslo fant dinside.no en garasjeplass til salgs for 290.000 kroner.

Om du vegrer deg for å selge - garasjeplassen gjør jo hele leiligheten mer attraktiv når du legger den ut for salg - så kan du leie ut. I Oslo er det vanlig å leie ut garasjeplasser for cirka 1.400 kroner i måneden, altså 16.800 kroner på et år - en grei biinntekt.

Ifølge Skatteetaten slipper du normalt å betale skatt av slik inntekt hvis garasjeplassen hører til leiligheten din.

Plenen kan bli campingplass

Du kan altså leie ut din egen bolig og boligen til bilen. Men hva med det utenfor? Er du så heldig å ha en plen eller en hage kan også denne leies ut skattefritt, så lenge du ikke reklamerer for utleie av campingplass.

Så om noen kommer forbi og trenger å parkere campingvogna for ei natt, så kan du gjøre noen kroner på det.

Fritidsboligen kan også leies ut når du ikke bruker den. Så lenge du ikke tjener mer enn 10.000 i året er det skattefritt å leie ut hytta.

Bli bokanmelder

Liker du å lese bøker, kan du tjene penger på å anmelde dem. På bokkilden.no får du 20 kroner for å skrive en anmeldelse på 100-200 ord.

Pengene du tjener må brukes til å handle på bokkilden.no, men er du glad i å lese bøker og å anmelde dem, så er du sikkert glad i å kjøpe dem også.

Mange ledige deltidsjobber

Det er mangel på arbeidskraft i flere sektorer her i landet, og arbeidsledigheten lå i fjor på bare 1,6 prosent.

finn.no er det for øyeblikket cirka 4.300 ledige deltidsstillinger og på deltidsjobb.no i overkant av 1.800. Om du har litt tid til overs, kan jo det være noe og tenke på.

For frilansere, og andre med flere arbeidsgivere, er årets nye skatteregler et gode. Du kan nå tjene 2.000 kroner skattefritt per arbeidsgiver, mot 1.000 kroner tidligere.

Selg spisestua

Det kryr etterhvert av nettauksjoner og bruktmarkeder på nett, og alle har vel noe vi ikke trenger lenger. Ei barnevogn, en sofa, et par for korte barneski eller kanskje en hel spisestue.

Det er alltid noen som kan ha bruk for det - så da er det bare å dra i gang auksjonen.

Tilby trådløst nett

Du har kanskje trådløst nett hjemme, som du kanskje ikke har sikret med passord. Det betyr at hvem som helst kan logge seg på - men at du betaler hele gildet.

På sine nettsider tilbyr zlip.no at du kan motta fem kroner hver gang noen logger seg på nettverket ditt. Dinside.no har ikke testet ut dette, men ifølge zlip.no skal dette være bra for deg - du tjener jo penger på det - og bra fordi folk får flere trådløse nettverk å velge mellom.

Til slutt er Legathåndboken alltid et hett tips - både for studenter og andre som kunne trenge noen kroner ekstra. Her finner du omlag 2.300 skattefrie stipender og legater til utdanning og forskningsprosjekter.

Personvernpolicy