Senatet stikker kjepper i hjulene for Bush

Gjenstridige senatorer lager krøll for president George W. Bush som håper å få sin økonomiske krisepakke gjennom Kongressen raskest mulig

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flertallet i Senatets finanskomité vil gi skattelette også for høyinntektsgrupper, de eldre og grupper av funksjonshemmede, men aksepterer i prinsippet den økonomiske rammen for krisetiltakene på 157 milliarder dollar.

Vedtaket i finanskomiteen fikk støtte fra ledende republikanere, som dermed trosser planene til Bush. Presidenten ønsker lovproposisjonen på sitt bord og klar til undertegning snarest mulig.

Bush har fått et stort tverrpolitisk flertall i Representantenes hus med på sitt opplegg, og Det hvite hus håper i det lengste at Senatet skal klubbe gjennom vedtaket fra annetkammeret slik at videre forhandlinger blir unødvendige.

Den republikanske mindretallslederen i Senatet, Mitch McConnell, vil nå forsøke å blokkere all videre debatt om vedtaket i finanskomiteen. Det er uklart om demokratenes leder Harry Reid og hans støttespillere på republikansk side vil klare å mønstre de nødvendige 60 stemmene for å stanse et filibusteropplegg.

Det er duket for hard strid om krisepakken uansett utfallet av senatorenes forhandlinger. Hvis Bush og Representantenes hus hadde fått sin vilje gjennom ville milliardene kunne begynne å rulle ut fra finansdepartementet allerede i mai. (©NTB)

ole.ludvig.nymoen@ntb.no

Personvernpolicy