Børsen rett til værs

Investorene på Oslo Børs så ingen grunn til å gå mot strømmen tirsdag morgen, og løftet hovedindeksen med 2 prosent til 406,4 poeng kort tid etter åpning, i takt med oppgang i Asia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre dag på rad var IT-bransjen i skuddet tirsdag. Dataspillprodusenten Funcom var blant de fem selskapene på Oslo Børs som gikk mest fram. Oppgangen etter en halvtimes handel tirsdag var på 8,8 prosent for selskapet, som flere ganger har måttet utsette lanseringen av storspillet «Age of Conan». Det forelå tirsdag ingen nyheter som forklarte selskapets oppgang.

IT-selskapet TeleComputing kunne notere seg en enda større oppgang tirsdag, med 9,4 prosent. Det var formiddagens sterkeste oppgang på Oslo Børs. Nettleserprodusenten Opera bidro også til å løfte IT-bransjen, med en oppgang på 5,8 prosent.

Blant de øvrige børsvinnerne var StatoilHydro, som la på seg med 1,6 prosent, Hydro var opp 3,2 prosent, DnB NOR økte med 1,7 prosent, Telenor med 1,5 prosent, og Yara steg med 2,5 prosent.

På taperlisten tirsdag formiddag befant det seg kun 15 selskaper, blant dem SeaDrill og Aker BioMarine. Mandagens børsvinner Trolltech måtte tåle en nedgang på 0,6 prosent tirsdag, men det hadde ingen praktisk betydning for aksjonærene, som kunne glede seg over en økning på hele 57 prosent mandag etter nyheten om at Nokia vil kjøpe selskapet.

Europeiske aksjer er i skuddet, mener den amerikanske investeringsbanken JP Morgan. Banken opplyste tirsdag at den anbefaler kjøp av europeiske aksjer. (©NTB)

Personvernpolicy