Meny

– Aksjemegleren handlet alene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det virker som om aksjemegleren som anklages for milliardsvindel i storbanken Société Générale, handlet på egen hånd, sier Frankrikes finansminister.

- Det er på dette stadiet ingen grunn til å tro at dette var noe annet enn hva det var - nemlig én enkelt aksjemegler, sa finansminister Christine Legarde mandag.

Dermed støtter hun uttalelser banken selv har kommet med, som mistenker Jerome Kerviel for å ha drevet vill spekulasjon med bankens penger.

Kerviels advokat sier på sin side at banken forsøker å dekke over tap banken pådro seg under krisen i det amerikanske boligmarkedet. Bankens ledelse har benektet dette.

Kerviel meldte seg selv for politiet to dager etter at den franske banken sjokkerte finansverdenen med å offentliggjøre et tap på nesten 40 milliarder kroner.

Société Générale hevdet søndag at den mistenkte aksjemegleren forsøkte å svindle banken for hele 50 milliarder euro, som utgjør om lag 400 milliarder norske kroner. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus