Meny

Halvorsen: – USA er i «deep shit»

Halvorsen: – USA er i «deep shit»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) har liten forståelse for amerikansk skepsis til investeringer fra utenlandske nasjonale fond i USA.

- De trenger pengene og er i, hva skal jeg si, «deep shit», og klarer seg ikke uten at utenlandsk kapital nå kommer inn på mange områder i det amerikanske markedet, sier Halvorsen til NTB.

Den norske finansministeren deltok torsdag i en bred debatt på Davos-møtet til Verdens økonomiske forum (WEF) om frykten for at nasjonale investeringsfond skal førfølge nasjonale interesser i verdensmarkedet.

I panelet var det særlig professor Lawrence H. Summers ved Harvard University som uttrykte sterk bekymring for en mulig nasjonalistisk utvikling for fondene.

- Jeg tror det er en amerikansk skepsis til offentlig eierskap i det hele tatt som fyrer litt ekstra oppunder dette, sier Halvorsen.

Hun mener det er et paradoks at det kommer slik kritikk fra USA, som alltid har investert store summer i utenlandske interesser.

- Den eneste forskjellen er at det har vært privat kapital og ikke offentlig, sier Halvorsen. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus