Meny

Markert oppgang på europeiske børser

Markert oppgang på europeiske børser

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kursene stiger kraftig på aksjemarkedene i Europa. Oppgangen på de europeiske børsene gjenspeiler ny optimisme på Wall Street i USA og på markedene i Asia.

I London steg FTSEurofirst 300-indeksen over ledende europeiske aksjer med 3,4 prosent til 1.305,89 i tidlig handel torsdag.

DAX-indeksen i Frankfurt i Tyskland var opp 4,04 prosent til 6.699,41, mens CAC 40 i Paris økte med 4,39 prosent til 4.840,27.

Stemningen på den franske børsen var god, selv om stortap i Société Générale førte til at handelen med aksjer i denne finansgiganten ble stanset.

Milliardtapene i bankgiganten skal være forårsaket av én enkelt børshandler i selskapet.

I Japan klatret Nikkei-indeksen torsdag igjen over den psykologisk viktige grensen på 13.000 poeng, og Hang Seng i Hongkong fortsatte oppover etter onsdagens vekst på over 10 prosent.

De globale markedene roer seg etter flere dager med sterk uro.

Uroen har hatt utspring i problemer på boligmarkedet og i forsikringssektoren i USA.

Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve bidro til ny optimisme, da den tidligere denne uken satte ned sin styringsrente med 0,75 prosentpoeng til 3,5 prosent. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus