Meny

- Ikke noen unik situasjon

Oslo Børs stupte med seks prosent rett etter åpningen tirsdag morgen, men hentet seg kraftig inn igjen etter den første timen med handel. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX  

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Analytiker Kristian Tunaal i DnB Nor Markets er uenig med Trygve Hegnar, som spår et blodbad når de amerikanske børsene åpner i dag.

Verdens børser raser videre nedover på grunn av markedenes frykt for nedgangstider i USA. Frykten har skapt en pessimisme som hos enkelte har beskrevet som på grensen til ren panikk.

Trygve Hegnar sa tidligere i dag til ABC Nyheter at han venter et blodbad når de amerikanske børsene åpner i dag.

Nå spores imidlertid et lite lyspunkt. Oslo Børs snudde et dramatisk fall i åpningsminuttene tirsdag til en økning på over 1,5 prosent noen timer senere.

Analytiker Kristian Tunaal i DnB Nor Markets er ikke enig med Trygve Hegnar.

- USA blir spennende i og med at børsen var stengt mandag. De ligger en dag etter oss, så de har en dags fall å ta igjen. Spørsmålet er om de henger seg på nedgangen, eller om vi får se en oppgang. I øyeblikket ser det ut til at børsene vil gå opp, sier han til ABC Nyheter.

Tunaal mener at situasjonen ikke er unik, og at børssvingninger er en del av børshverdagen. Han viser til at Oslo Børs falt med 45 prosent i løpet av første halvår i 1998.

- Nå har børsen falt med litt mer enn 23 prosent. Det er klart det er ille, og jeg ser at vi har en turbulent periode foran oss, men det er ikke unikt.

Pressen verden over skriver om et aksjemarked i fritt fall. Financial Times skriver om et ekstremt ustabilt europeisk aksjemarked. Avisen skriver også at bekymringen over en mulig krise i den amerikanske økonomien og finansmarkedet utvidet mandagens tap.

China Daily skriver at bekymringen over situasjonen i USA fører til panikksalg av aksjer. Shanghai-indeksen falt med 7,2 prosent, ifølge avisen.

- Det er klart at alle avisskriveriene gjør vondt verre. Alle som våkner opp til disse overskriftene blir jo påvirket, hevder Tunaal.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus