Krever at Terra-rådmennene går av

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rådmennene i Terra-kommunene bør få sparken, mener Fremskrittspartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er rådmennenes ansvar at lovverket følges, derfor bør de rådmennene som foreslo og gjennomførte investeringene og som fortsatt sitter i sine stillinger, sparkes. De har opptrådt særdeles uklokt, sier Frps kommunalpolitiske talsmann Per-Willy Amundsen.

Ifølge Amundsen er det åpenbart at rådmennene ikke gjorde jobben sin da åtte norske kommuner inngikk tvilsomme investeringsavtaler med konkursrammede Terra Securities. Mandag ble det klart at kommuneloven er brutt på flere punkter i samtlige kommuner.

- Med en gang saken sprakk forsøkte alle kommunene å skylde på Terra. Fylkesmennenes lovtolkning viser at kommunene bare forsøkte å skyve ansvaret fra seg, sier Amundsen.

Han mener ordførerne og kommunestyrene i Haugesund, Vik, Bremanger, Kvinesdal, Rana, Narvik, Hattfjelldal og Hemnes også må ta sin del av ansvaret.

- Politikerne har helt klart et medansvar, men de kan ikke sparkes over natta. Min oppfordring til velgerne i de aktuelle kommunene er å bytte dem ut ved neste valg, sier han. (©NTB)

Les også:

Alle de åtte «Terra-kommunene» brøt loven