Meny

Krever at Terra-rådmennene går av

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rådmennene i Terra-kommunene bør få sparken, mener Fremskrittspartiet.

- Det er rådmennenes ansvar at lovverket følges, derfor bør de rådmennene som foreslo og gjennomførte investeringene og som fortsatt sitter i sine stillinger, sparkes. De har opptrådt særdeles uklokt, sier Frps kommunalpolitiske talsmann Per-Willy Amundsen.

Ifølge Amundsen er det åpenbart at rådmennene ikke gjorde jobben sin da åtte norske kommuner inngikk tvilsomme investeringsavtaler med konkursrammede Terra Securities. Mandag ble det klart at kommuneloven er brutt på flere punkter i samtlige kommuner.

- Med en gang saken sprakk forsøkte alle kommunene å skylde på Terra. Fylkesmennenes lovtolkning viser at kommunene bare forsøkte å skyve ansvaret fra seg, sier Amundsen.

Han mener ordførerne og kommunestyrene i Haugesund, Vik, Bremanger, Kvinesdal, Rana, Narvik, Hattfjelldal og Hemnes også må ta sin del av ansvaret.

- Politikerne har helt klart et medansvar, men de kan ikke sparkes over natta. Min oppfordring til velgerne i de aktuelle kommunene er å bytte dem ut ved neste valg, sier han. (©NTB)

Les også:

Alle de åtte «Terra-kommunene» brøt loven

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus