- Ikke boligkrakk

<p>Carsten O. Five, økonomirådgiver, gründer og og tidligere ansvarlig redaktør av Dine Penger, tror ikke vi står overfor noe nytt boligkrakk. Foto: Terje Visnes / Scanpix.</p>
Carsten O. Five, økonomirådgiver, gründer og og tidligere ansvarlig redaktør av Dine Penger, tror ikke vi står overfor noe nytt boligkrakk. Foto: Terje Visnes / Scanpix.

Selv om børsen stuper, tror ikke økonomirådgiver Carsten O. Five at Norge står foran noe boligkrakk. Han beskriver situasjonen som totalt forskjellig fra krakket i 1988.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økonomirådgiver Carsten O. Five tror ikke på spådommene om at Norge står overfor et nytt boligkrakk, som Norge opplevde i 1988.

- Det kan bli vanskeligere å selge boliger, men jeg tror ikke det blir et like stort krakk som i 1988, sier han til ABC Nyheter.

Han peker på flere faktorer som taler mot et boligkrakk, og at situasjonen er radikalt forskjellig fra den gang.

- Situasjonen er forskjellig fra 1988, fordi da fikk vi et kraftig fall i oljeprisen, en voldsom renteøkning, og økende arbeidsledighet. Dette virket veldig negativt inn på boligmarkedet, sier Five.

Bakgrunnen for uttalelsen er at eiendomsmegler Finn Caspersen i M2 i dag uttalte til Dagens næringsliv at han frykter at kursfallet de siste ukene kan føre til et nytt boligkrakk, som i 1988.

- Fortsatt går norsk økonomi godt, vi har en forholdsvis lav rente og høy sysselsetting. Men det er klart at hvis verdensøkonomien blir kjølt kraftig ned over en periode, vil det få konsekvenser for boligmarkedet, hevder Five.

Administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund sier til ABC Nyheter at han nødig vil spå om boligmarkedet. Foto: Huseiernes landsforbund.Administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund sier til ABC Nyheter at han nødig vil spå om boligmarkedet. Foto: Huseiernes landsforbund.

Han tror at prisene i de områdene hvor det er fraflytting vil falle, men at de vil holde seg stabile i pressområder, som i de store byene.

Administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund er mer tilbakeholden med spådommene overfor ABC Nyheter

- Jeg tør ikke spå fordi januar har vært såpass spesiell i mange år nå. Min mening er at hvis vi får en oppgang i januar, så blir ikke nedgangen langvarig, og vi får ikke noe boligkrakk, men fortsetter nedgangen i januar, brytes mønsteret fra tidligere år.

Personvernpolicy