Mecom-fall bekymrer Edda-ansatte

Edda-eier Mecom faller på børsen. De tillitsvalgte i norske Edda Media er bekymret. Mecom-gründer David Montgomery innrømmer at troverdigheten er på et lavmål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mecom-gründer David Montgomery har sviktende tillit hos de ansatte i Edda Media. (Foto: Scanpix)Mecom-gründer David Montgomery har sviktende tillit hos de ansatte i Edda Media. (Foto: Scanpix)

Oslo (NTB): Mens Montgomery og tre andre Mecom-direktører handlet aksjer i eget selskap for over 4 millioner kroner tirsdag, snudde markedet for øvrig ryggen til Mecom. Kursfallet var på mer enn 30 prosent gjennom dagen.

En justering opp på 3,7 prosent ved 14-tida onsdag var ikke nok til å berolige de norske ansatte.

– Det er klart vi er bekymret. Men eventuelle konsekvenser for de norske avisene blir foreløpig bare spekulasjoner. Vi kan se for oss ytterligere krav om rasjonaliseringer og omstillinger, men så langt har vi ikke fått noen signaler. Edda-avisene har vært gjennom harde omstillinger i året som gikk, vi leverer gode resultater i Mecom-gruppen, og jeg håper at andre nå må ta støyten, sier Edda Media-hovedtillitsvalgt Jan Erik Skau til NTB.

Kraftig redusert

Med en notering på 35 pence på London-børsen onsdag ettermiddag var verdien på Mecom nær redusert med 2/3-deler fra noteringen på 98 pence da aksjen ble introdusert.

Børsverdien av David Montgomerys lånefinansierte avisimperium er nå 4,5 milliarder kroner. I 2006 betalte Mecom 7,5 milliarder kroner bare for de norske Orkla-avisene. Orkla Media er senere omdøpt til Edda Media, der 14 daglige abonnementsaviser ifølge selskapets hjemmeside har over 830.000 lesere.

– Jeg vil ikke si han har vært noen drømmeeier. Fremtiden vil avgjøre, sier Skau på spørsmål om hvordan tilliten er til Edda-eierne.

– Foreløpig kan vi ikke gjøre annet enn å følge med og signalisere vår bekymring, legger han til.

Varsler tiltak

Til Journalisten sier David Montgomery at det må settes handling bak løftene. Han varsler at Mecom vil offentliggjøre tiltak i avishusene samtidig med at Mecoms årsresultat for 2007 legges fram 13. mars.

Montgomery mener at investorene gir Mecom juling uten grunn:

– Vår virksomhet bør dømmes på kvaliteten i produktene vi leverer, ikke på svingningene i markedet. Mecoms svekkede aksjekurs ville ikke vært berettiget i et rasjonelt marked, men markedet er svært nervøst akkurat nå, sier han.

Lavpunkt

Det var en børsmelding tirsdag der Mecom justerte ned forventningene til inntjening neste år som fikk kursen til å stupe på London-børsen.

En stund var verdien på aksjen halvert, men steg igjen mot slutten av dagen fra bunnoteringen på 24,5 pence.

– Jeg er klar over at vi er på et lavpunkt når det gjelder vår troverdighet og at vi ikke vil få anerkjennelse før vi viser hva vi planleger å gjøre med avisene våre, innrømmer Montgomery overfor Journalisten. (©NTB)

Personvernpolicy