Meny

EU-beskyldninger mot SAS

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-kommisjonen anklager SAS Cargo for brudd på konkurranseloven.

EU-kommisjonen mener at SAS bryter EUs konkurranseregler ved å inngå prisavtaler, melder danske Politiken. Anklagene kommer seks år etter at flyselskapet fikk bøter for prissamarbeid.

SAS bekrefter i en børsmelding at de har mottatt anklagen fra EU-kommisjonen. Kommisjonen anklager SAS for brudd på konkurransereglene.

- Vi aksepterer ikke brudd på konkurransereglene, det er noe vi tar sterk avstand fra. SAS har i flere år hatt et strengt regelverk for å sikre at vi overholder konkurranselovgivningen. Det ville være meget alvorlig hvis våre regler ikke har blitt overholdt av samtlige medarbeidere i SAS Cargo. Dersom det har skjedd brudd på reglene vil jeg gjøre alt for at det ikke skjer igjen, heter det i en uttalelse fra SAS' konsernsjef Mats Jansson.

I februar 2006 ble SAS Cargos kontorer i Danmark og USA ransaket av politi og konkurransemyndigheter. Siden har EU og amerikanske myndigheter undesøkt saken, og fredag kom EU-kommisjonen frem til at SAS Cargo også hadde inngått i det ulovlige priskartellet.

EU-kommisjonen idømte i 2001 SAS og Maerst Air bøter etter at det kom frem at SAS og Maersk Air hadde inngått hemmelige avtaler om å dele markedet for internasjonale flygninger fra Billund og København.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus