Hagen seiret over Hegnar

Stein Erik Hagen (Foto: Scanpix)
Stein Erik Hagen (Foto: Scanpix)
 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Feil å skrive at mangemilliardæren gjorde barn «arveløs».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stein Erik Hagen har fått medhold i Pressens faglige utvalg (PFU) etter at han klaget inn Trygve Hegnars Finansavisen. Stridens kjerne var en artikkel som handlet om at Hagens ti år gamle sønn var gjort arveløs.

I følge PFU har Finansavisens førstesideoppslag med tittelen «Arveløs Hagen-sønn» brutt Vær Varsom-plakatens paragraf 4.8, som pålegger pressen å være varsomme i artikler som omhandler barn

- Jeg må si jeg er fornøyd med at PFU har kommet til at Finansavisen og Trygve Hegnar har brutt god presseskikk, sier Hagen til E24.

Belastende ordbruk

Det er særlig bruken av ordet «arveløs» PFU reagerer på. Dette ordet er etter utvalgets mening både belastende og i denne saken unøyaktig.

PFU sier at Hagen, som en av Norges rikeste, må tåle pressens kritiske søkelys også i familiære sammenhenger.

«Utvalget vil imidletid generelt vise til Vær Varsom-plakatens punkt 4.8 der det blant annet heter at når barn omtales er det god presseskikk og ta hensyn til hvilke konsekvenser medieomtalen kan få for barnet. Her finner utvalget det viktig å understreke at pressen har samme forpliktelse til å foreta en slik vurdering når det gjelder kjente og offentlige personers barn, som for andre mindreårige» heter det i kjennelsen.

- Jeg håper Finansavisen og Hegnar lærer at man må verne barn, sier Hagen til NA24.