Rydder i bergensk legatjungel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Superstiftelse vil gi bort 250 millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen (NTB): Noen er for sære, andre for gammeldagse og noen for dyre. Nå slås en jungel av bergenske legater sammen til en superstiftelse.

I potten ligger 250 millioner. 450 legater for alt fra gamle jomfruer til utdeling av salmebøker skal nå slås sammen i et superfond med en samlet kapital på 250 millioner kroner.

Hvis et enstemmig bystyre får det som de vil, skal så mange legater som mulig slås sammen i den nye Bergen bys stiftelse, skriver Bergens Tidende.

Til nå har legatene vært administrert av Bergen Legatinspeksjon, som legges ned.

Med det kan 450 mildt sagt ulike legater bli historie. Noen av legatene er så små at de ikke lenger gir noen avkastning, andre er så utgått på dato at målgruppen ikke lenger finnes, og noen koster rett og slett mer enn de smaker.

- Av de rundt fem hundre fondene som i dag er igjen i Bergen Legatinspeksjon, er femti såpass store at vi ikke anser dem for egnet til sammenslåing. Men ved å slå sammen de 450 andre får man redusert administrasjonsutgiftene, og i sum forhåpentligvis mer til utdeling, sier kommuneadvokat Helge Strand. (©NTB)