Oberst granskes fem år tilbake

Oberst granskes fem år tilbake
Oberst granskes fem år tilbake

Oberst brukte 300.000 kroner på en heisatur for avdelingen sin. Nå skal departementet ha en full gjennomgang av regnskap fem år tilbake i tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I slutten av oktober avslørte ABC Nyheter at en oberst slapp unna med et pålagt økonomikurs til tross for at Forsvarets interne etterforskere hadde rettet sterk kritikk mot mannen.

Oberstens økonomihåndtering ble også rapportert inn til Forsvarsdepartementet (FD) sitt nyetablerte varslingskanal, etter at Forsvaret hadde avsluttet sin interne behandling. Nå har FDs granskere bestemt seg for å gå videre med saken.

- Forsvarsdepartementet vil søke å avklare faktum i saken så langt som praktisk mulig, bekrefter assisterende departementsråd Morten Tiller.

- Av hensyn til undersøkelsene, finner vi det ikke korrekt å kommentere nærmere innholdet i disse på nåværende tidspunkt, herunder hvilken dokumentasjon vi innhenter, sier han.

Men etter det ABC Nyheter kjenner til har FDs granskere bedt om å få dokumentasjon på regnskaper ved oberstens avdeling i en femårsperiode, fra 2002 til og med 2007.

Den interne etterforskningen viste tidligere i år at obersten har fakturert Forsvaret for en «avdelingsmiddag» til 17.000 kroner, at 155 kilo reinkjøtt bare forsvant sporløst og at oberstens ulike krav om ekstragodtgjørelser var kritikkverdige.

Morten Tiller i Forsvarsdepartementet opplyser også at de vil «leie inn ekstern bistand i sakens anledning», men han ønsker ikke å konkretisere hvilken type bistand som hentes inn.

Dagen etter at departementet sendte sitt brev hvor regnskapsdokumentasjonen ble etterspurt hos Forsvarsstaben, søkte for øvrig den omtalte obersten formelt om alderspensjon.

Les også:

300.000 for heisatur- Forsvaret betalte, (22.10.07)

Illustrasjon: Forsvaret/ ABC Nyheter

Personvernpolicy