Beste noensinne fra SAS Norge og Widerøe

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Scandinavian Airlines Norge og Widerøe presenterte torsdag resultater så langt i år som er de beste noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB-Geir Lillesund): - Spesielt er det hyggelig at vi presterer så godt til tross for problemene med Dash 8 Q400-flyene i store deler av høsten, sier administrerende direktør Per Arne Watle i Widerøe til NTB.

Hans kollega i SAS Norge, Ola Strand, beretter om det han kaller et fantastisk år med ny passasjerrekord, ny omsetningsrekord og ny bunnlinjerekord med 747 millioner kroner i årets ni første måneder - mot 138,5 millioner i samme periode i fjor.

Begge selskapene ligger, ifølge konsernsjef Mats Jansson, an til å oppfylle de effektivitetskrav som SAS-konsernet har tatt mål av seg å oppnå.

Sterkt kvartalsresultat

De kvartalsresultater som ble gjort kjent torsdag, underbygger den kraftige resultatforbedringen som SAS-konsernet har hatt det siste året.

SAS Norge hadde et kvartalsresultat på 176 millioner kroner mot 125 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Ola Strand mener årsakene til resultatforbedringen ro i organisasjonen etter mye turbulens i forbindelse med sammenslåingen med Braathens. Det er etter hans mening skapt et nytt fundament for lønnsomhet, navneskiftet har hatt positiv effekt og ikke minst har nytt materiell gjort det mulig med lønnsomme ruteutvidelser i Europa.

- Dessuten har nye ruter på den sentralt plasserte London City-flyplassen blitt meget godt tatt imot i forretningsmarkedet, sier Strand.

SAS Norge har så langt i år betjent nærmere 8,4 millioner passasjerer og har omsatt for i overkant av 8,3 milliarder kroner.

Møtt utfordringene

Widerøe har i år oppnådd det beste tredjekvartalsresultatet i selskapets historie, med et overskudd før skatt på 31,4 millioner kroner mot et underskudd på samme tid i fjor på 10,5 millioner kroner. Resultatforbedringen har på ett år vært vel 42 millioner kroner.

Hittil i år har Widerøe et resultat før skatt på 131,2 millioner kroner mot 3,1 millioner kroner i samme tidsrom i fjor. Det regionale norske flyselskapet ligger ifølge SAS-konsernets ledelse an til å oppnå det beste årsresultatet noensinne.

- Til tross for de problemene vi har hatt med Q400-flyene, og at vi møter sterkere konkurranse enn noen gang tidligere, har Widerøes medarbeidere klart å møte utfordringene med vellykket rutetilpasning og kontroll på kostnadsutviklingen, sier Per Arne Watle i Widerøe.

- Kabinfaktoren hittil i år er på 59 prosent, vel 2 prosentpoeng høyere enn samme periode i fjor, sier Watle, som også gleder seg over en ruteregularitet i perioden januar til oktober på 97 prosent. (©NTB)