Offiser anmeldt for tyveri

Offiser anmeldt for tyveri
Offiser anmeldt for tyveri
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvaret har anmeldt en tidligere ansatt offiser til politiet. - Han satte Forsvarets penger inn på egen konto, mener militærledelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For en drøy uke siden anmeldte Forsvarsstaben (FST) en tidligere offiser til politiet i Oslo for tyveri. Det bekrefter militærledelsen overfor ABC Nyheter. De mener mannen har solgt forsvarsmateriell og deretter beholdt pengene.

- Det er en tidligere ansatt som avhendet materiell og satte pengene inn på egen konto. Nå vil han verken utlevere penger eller bilag for dette, sier avdelingsdirektør Birgitte Frisch i Forsvarsstaben.

Hun vil ikke opplyse noe om hvilken grad den tidligere offiseren hadde, hvilken våpengren han var tilknyttet eller hvor store summer det er snakk om. Frisch sier at de anmeldte forholdene daterer seg til 2004 og 2005.

Både Forsvarsbygg, Skifte eiendom og Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) avviser at anmeldelsen ligger innenfor deres ansvarsområder.

Det skal være første gang FST leverer en politianmeldelse etter at departementet ga dem rett til dette i sommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Nyheter har - via mellommenn - vært i kontakt med mannen. Han ønsker ikke å uttale seg om anmeldelsen, men hevder at dette bunner i en «misforståelse», «kommunikasjonssvikt» og «at dette er en ikke-sak som snart er ute av verden».

På spørsmål om FST deler mannens oppfatning av saken, svarer avdelingsdirektør Birgitte Frisch kontant:

- Nei.

Også Norges offisersforbund (NOF) er trukket inn i saken, til tross for at den anmeldte ikke er medlem. Etter det ABC Nyheter kjenner til har NOF-leder Peter A. Moe personlig engasjert seg, men han nekter å si noe om anmeldelsen.

- Jeg befinner meg i Shanghai i tre uker og vil ikke bruke tusenvis av kroner på å snakke med deg, sa forbundslederen på telefon tidligere denne uka.

Illustrasjonsfoto: Forsvarets mediesenter