Meny

- Betalte ikke for Stockman-deltakelse

- Betalte ikke for Stockman-deltakelse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- StatoilHydro har ikke betalt penger til Gazprom for å få være med på Stockman-utbyggingen, sier lederen for StatoilHydro i Russland.

Oslo (NTB): - StatoilHydro har ikke betalt penger til Gazprom for å få være med på Stockman-utbyggingen.

Det sier lederen for StatoilHydro i Russland, Bengt Lie Hansen, til NRK.

Flere russiske aviser antyder at StatoilHydro betalte 4 milliarder kroner for å få være med på Stockman-utbyggingen.

Næringslivsavisen Kommersant skriver at avgjørelsen om å droppe det amerikanske selskapet Conoco-Philips ble tatt etter at den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice besøkte Moskva i midten av oktober for å snakke om de amerikanske rakettskjoldplanene.

- Disse forhandlingene var resultatløse, og førte til irritasjon på russisk side. Da ble avgjørelsen tatt om å hive ut amerikanerne og gi StatoilHydro en større eierandel, sier utenriksmedarbeider Morten Jentoft til NRK.

Kommersant siterer en ikke navngitt kilde i selskapet Gazprom som sier at StatoilHydro betalte 800 millioner dollar, omkring 4 milliarder norske kroner, for å få være med på Stockman-utbyggingen.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus