Mørkere tider for Hafslund

Mørkere tider for Hafslund
Mørkere tider for Hafslund

Lave strømpriser førte til at kraftleverandøren Hafslund tjente 109 millioner kroner mindre i tredje kvartal i år enn i samme periode i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Resultatet før skatt endte på 1.346 millioner kroner, sammenlignet med 1.454 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Driftsresultatet ble 1.511 millioner kroner, en reduksjon på 210 millioner kroner. Salgsinntektene ble 1.667 millioner kroner, mot 2.308 millioner kroner i samme periode i fjor.

Selskapet legger skylden på de lave kraftprisene.

Hafslund varsler samtidig at det planlegger å skille ut og børsnotere forretningsområdet Tekniske tjenester som eget selskap. Det nye selskapet skal hete Hafslund Infratek.

- En fristilling gir virksomheten gode muligheter til også å vokse innen markeder som ennå ikke er fullt konkurranseutsatt, samt bli en god partner for det offentliges kjøp av tredjeparts tjenester, sier Bjørn Frogner, konserndirektør for Tekniske tjenester og administrerende direktør for Hafslund Infratek. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus