Norges billigste nybiler

Norges billigste nybiler
Norges billigste nybiler

Her er 13 modeller som koster under 150.000 kroner. Se priser og liste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er listen. Klikk på bildet for stor versjon.Her er listen. Klikk på bildet for stor versjon.

Er du blant dem som klarer deg med en liten bil? Som ikke er altfor opptatt av motorkraft og akselerasjon? Og som ønsker en problemfri bil med tre år nybilgaranti? Da kan du glede deg over at det faktisk finnes en rekke morsomme småbiler med overkommelige prislapper.

Kia Picanto 1.0 LX: Fra 120.000 kr

Vi satt pristaket ved 150.000 kroner og fant frem til 13 modeller fra 12 bilprodusenter. Den aller rimeligste av dem heter Kia Picanto 1.0 LX og koster kun 120.000 kroner.
Vær imidlertid klar over at Picanto LX, i likhet med de andre modellene som omtales i denne artikkelen, er såkalte innstegsutgaver. Det betyr vanligvis at utstyrsnivået er beskjedent. Picanto LX mangler for eksempel utstyr som servostyring, elektronisk bremsekraftfordeler (EBD), sidekollisjonsputer, klimaanlegg med pollenfilter, sentrallås, elektriske vindusheiser, elektrisk regulerbare sidespeil, høyttalere og høydejusterbart ratt.

Ved å øke innsatsen med 30.000 til 150.000 kroner, får man imidlertid TX-utgaven av Picanto, som har alt dette utstyret.
Sjekk hva bilen din er verdt

Peugeot 107 1.0 Urban: Fra 121.00 kr

Nest rimeligste alternativ koster 121.00 kroner og heter Peugeot 107. 107 er bare 343 centimeter lang og den lille 1,0-liters motoren klarer seg med bare 0,46 liter bensin per mil ved blandet kjøring. 107 har bare fire sitteplasser og den rimeligste utgaven har kun tre dører. Ved å legge til 2.000 kroner, kan man imidlertid bli eier av femdørsutgaven.

Det er viktig å være klar over at Peugeot 107 i praksis er samme bil som Citroën C1 (fra 122.000 kr) og Toyota Aygo (fra 125.000 kr). C1-prisen inkluderer fem dører, mens Toyota, i likhet med Peugeot, opererer med 2.000 kroner i prispåslag for femdørsutgaven.

Chevrolet Matiz SE: Fra 123.00 kr

Fjerdemann på listen heter Chevrolet Matiz og starter på 123.000 kroner. I likhet med Picanto er også Matiz en 350 centimeter lang koreaner. Ulempen med Matiz er at den har en mye svakere motor enn de andre modellene på dagens liste.
Den lille tresylindrede motoren har bare 0,8 liter slagvolum og produserer kun 51 hestekrefter. Det betyr blant annet at bilen bruker 18,2 sekunder til 100, hele 4,5 sekunder mer enn trillingene "C107go". Samtidig bruker den mer drivstoff (0,52 liter) enn de fransk-japanske tvillingene.
Privat billeie - en gyllen mulighet for mange

Ford Ka og Fiesta

De tørsteste bilene på listen er imidlertid Ford Ka Collection (127.000 kr) og Ford Fiesta 1.3 Ambiente (147.000kr), som begge oppgis å drikke 0,62 liter per mil. Ka er i tillegg kun tilgjengelig med tre dører og fire sitteplasser. Fiesta derimot, kan mot et pristillegg på 4.000 kroner fås som femseter og er blant de største bilene på dagens liste (392 cm lang). Fiesta er forøvrig en velkjørende og fin småbil.
Skoda Fabia og Volkswagen Polo
Den aller største bilen i denne prisklassen heter imidlertid Skoda Fabia. Nye Fabia er hele 399 centimeter lang, har fem dører og koster 145.000 kroner med 1,2-liters motor og utstyrsnivå Classic. Konsernslektning Volkswagen Polo 1.2 er også blant de største på dagens liste (391 cm) og koster 147.000 kroner med samme 60-hesters 1,2-liter, fem dører og Trendline utstyrsnivå. Noen racer er imidlertid Polo ikke (17,5 sekunder).

Kewet Buddy: Fra 135.000 kr

Blant de 13 modellene finner vi også en elbil, den norskproduserte Kewet Buddy. Buddy, som har tre dører og tre sitteplasser, er egentlig ikke en personbil, men har offisiell status som firehjuls motorsykkel. Buddy starter på 135.000 kroner og kan friste med særdeles lavt drivstofforbruk. Batteridrift gir imidlertid svak rekkevidde. Dette, sammen med beskjedne 16 hestekrefter, betyr at bilen egner seg best innenfor bygrensene.

Mitsubishi Colt CZ3 1.1 Inform: 139.000 kr

De fleste bilene i denne prisklassen har relativt beskjedne motorer og er følgelig ikke spesielt raske. Mitsubishi Colt CZ3 1.1 Inform kan imidlertid skilte med en 75-hesters motor og skal klare 0 til 100 på bare 12,9 sekunder.
Colt Inform starter på 139.000 kroner med tre dører (CZ3), 143.000 med fem. Selv om femdørsutgaven kun er oppgitt å veie 35 kilo mer enn tredørsutgaven, oppgis den å bruke et halvt sekund mer på øvelsen 0 til 100 (13,4).

De sure ekstrautgiftene

Som nevnt er det viktig at du er klar over at prisene vi har oppgitt i denne artikkelen gjelder innstegsutgavene. Er du glad i utstyr må du belage deg på høyere priser enn disse. Vær også klar over at prisene vi oppgir her på DinSide ikke inkluderer frakt- og leveringsomkostninger, vinterdekk, metallic lakk, årsavgift eller andre sure ekstrautgifter.

Antiskrens

Det er også viktig å være klar over at kun én av modellene på vår liste - Fiat Panda - er utrustet med antiskrens (ESP) som standardutstyr. Noen av modellene har ESP tilgjengelig som ekstrautstyr, mens flere ikke kan leveres med denne sikkerhetsteknologien i det hele tatt. ESP er etter vårt syn eksepsjonelt viktig sikkerhetsutstyr og vi vil derfor anbefale å velge en av modellene som kan leveres med ESP (du finner en ESP-oversikt i listene vi har lenket til lenger nede i artikkelen).

Rimelige å eie

Selv om nordmenn har blitt langt mer urbane de siste årene, har småbilene aldri blitt like populære her i landet som på kontinentet. Nordmenn ser fortsatt ut til å foretrekke større bruktbiler fremfor nye småbiler. Dette til tross for at småbilene er drivstoffgjerrige, praktiske, lette å parkere og rimelige å forsikre.
Klarer du førerprøven? Test deg selv

Nybilgaranti

Den kanskje aller største fordelen med å velge ny småbil fremfor brukt mellomklassebil er imidlertid nybilgarantien. Denne gir eieren en sikkerhet mot kostnadsdrivende reparasjoner de tre første årene av bilens levetid.
Vi gjør oppmerksom på at det også finnes en rekke varebilmodeller i prisklassen under 150.000 kroner. Disse er ikke med i dagens oversikt.


Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus