– Tok løyvet til død drosjeeier

– Tok løyvet til død drosjeeier
– Tok løyvet til død drosjeeier

En norskpakistansk drosjeeier i Oslo, kjent som «Lille-Røkke», mister alle sine 13 drosjeløyver etter at han skal ha vært involvert i forfalskning av underskriften til en død kollega for å overta hans

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Den 33 år gamle drosjeeieren kom til Samferdselsetaten i Oslo i september i fjor med en kontrakt som ga ham tillatelse til å bestyre en annen drosjeeiers løyve. Den andre drosjeeieren, en 55-årig norsk-pakistaner, skulle ha skrevet under på at han overlot løyvet til «Lille-Røkke» for en periode. Men det var et problem. 55-åringen, som nylig skulle ha skrevet under på kontrakten, hadde vært død i tre måneder, skriver Aftenposten

Denne saken og en rekke andre alvorlige forhold har ført til at Samferdselsetaten nå tar fra ham samtlige 13 løyver. De har også gitt ham karantene i tre år. Vedtaket betyr at 33-åringen må parkere drosjene sine for godt.

Avdelingsdirektør Odd Bratteberg ved Samferdselsetaten i Oslo kommune forteller at forfalskning av underskriften ble oppdaget helt tilfeldig.

- Da vi sjekket nærmere, viste det seg at mannen som angivelig hadde skrevet under på kontrakten, var død, sier Bratteberg.
Samferdselsetaten politianmeldte forholdet 8. januar i år, men politiet henla saken.

33-åringen har kjørt svart for flere titalls millioner i Oslo de siste årene. Han har allerede bak seg en kraftig skattesmell for årene 2000-2002, og kan vente seg en enda kraftigere smell med det første (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus