Norwegian flyr høyt

Norwegian flyr høyt
Norwegian flyr høyt
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian har levert sitt beste kvartalsresultat noensinne. Resultatet før skatt i tredje kvartal endte på 106 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Det er en forbedring på 68 millioner kroner fra samme kvartal i fjor.

- Vi leverer vårt beste kvartalsresultat noensinne. Både vår operasjon i Polen og vårt nye datterselskap FlyNordic leverer positive tall. Kabinfaktoren for kvartalet har også økt, til 87 prosent sammenlignet med 85 prosent i fjor. Vi er veldig godt fornøyd med resultatet, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Omsetningen i kvartalet økte til 1.323,9 millioner kroner fra 877,8 millioner kroner i samme periode i fjor. Driftsresultatet er i underkant av 150 millioner kroner, som er mer enn en tredobling fra driftsresultatet i samme periode i fjor.

Selskapet fraktet 1.794.332 passasjerer i tredje kvartal, det tilsvarer en økning i passasjertrafikken på 23 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

- Veksten henger sammen med selskapets ekspansjon gjennom året. Selskapet har ved utgangen av tredje kvartal 2007 23 fly i drift mot 19 i samme periode i fjor. Utnyttelsen av flyene er bedret som følge av ekspansjon, sier Kjos.

Økte oljepriser bekymrer imidlertid selskapet, som ikke er sikret mot dette. Norwegian tror dette kan føre til noe svekkede tall i fjerde kvartal, skriver dn.no. (©NTB)