Aker Kværner-aksjen steg

Aker Kværner-aksjen steg med 3,13 prosent på Oslo Børs etter at resultatet for tredje kvartal ble lagt fram tirsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Aker Kværner hadde et resultat før skatt på 927 millioner kroner i tredje kvartal, mot 686 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Konsernet hadde en omsetning på 14,2 milliarder kroner i forrige kvartal, en økning fra vel 12 milliarder kroner i tredje kvartal 2006.

Driftsresultatet var på 905 millioner kroner, mot 528 millioner kroner i samme periode i fjor.

Etter årets tre første kvartaler kan Aker Kværner vise til et resultat før skatt på nesten 2,7 milliarder kroner, en økning på nesten 900 millioner kroner fra samme periode i fjor.

I kvartalsrapporten trekker Aker Kværner blant annet fram vellykkede leveranser til Snøhvit- og Ormen Lange-feltet som årsaken til det gode resultatet.

I tredje kvartal fikk Aker Kværner nye ordrer for 14 milliarder kroner. Selskapet hadde ved utgangen av september en ordrereserve på 59,3 milliarder kroner, noe som er 1,6 milliarder mindre enn i andre kvartal og 0,4 milliarder mindre enn i tredje kvartal i fjor. Konsernet skriver i en pressemelding at de nye ordrene representerer både nye kontrakter og en vekst i eksisterende kontrakter. (©NTB)

Personvernpolicy