Meny

Kritisk til Telenors TV-dominans

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor er nå største eier i alle kanaler som sender TV-signaler. Dette åpner for misbruk, mener politikere og konkurrenter.

Oslo (NTB): Telenor er i dag størst innenfor alt som gir TV-bilder til det norske folk: Kabel-TV, satellitt, bakkenett, bredbånd og mobil. I tillegg har Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas har kjøpt seg opp på innholdssiden gjennom eierskap i TV 2, TV 2 Zebra og TV 2 Sport.

Det bekymrer både politikere og konkurrenter, skriver Aftenposten.

Stortingsrepresentant Olav T. Lånke (KrF) stiller i Stortinget tirsdag spørsmål til kulturminister Trond Giske (Ap) om hva han vil gjøre for å unngå at Telenors sterke posisjon fører til maktmisbruk.

Han mener Telenors posisjon åpner for misbruk, som for eksempel kontroll med prissettingen og TV-kanalpakkene. Lånke mener en løsning er å kreve at Telenor skiller ut og selger TV-infrastrukturen.

Telenors kabel-TV-konkurrent Get er blant flere som er veldig kritiske.

- Det er uheldig at den største leverandøren av infrastruktur samarbeider med de største innholdsleverandørene. Vi frykter at de vil presse gjennom eksklusive avtaler til fordel for de nettene og plattformene de selv disponerer, sier Gets direktør for samfunnskontakt, Øyvind Husby. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus