- Forsvaret skjuler misligheter

- Forsvaret skjuler misligheter
- Forsvaret skjuler misligheter

At Forsvarsledelsen skjuler undersøkelser om økonomiske misligheter, overrasker ikke advokat Dag Steinfeld: - Det faller inn i et mønster, sier forsvareren fra Karlsvik-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Dag Steinfeld er ikke overrasket over at forsvarsledelsen unnlater å informere Forsvarsdepartementet (FD) om sine undersøkelser rundt pengebruken hos en oberst, slik ABC Nyheter avslørte mandag.

- Det faller inn i et mønster, sier Steinfeld som er forsvarer i saken mot kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik og svært lite begeistret for statens opptreden.

- Forsvarsledelsen har vist usedvanlig liten vilje til å gi fra seg informasjon. At de ikke har nevnt frifinnelsen av Karlsvik på sine hjemmesider viser også hvor edruelige de er i forhold til informasjon og ytringsfrihet, sier advokaten som tror det «godt» kan finnes mange flere skjulte saker.

Marineoffiseren Atle Torbjørn Karlsvik ble i vår frifunnet for anklager om å ha bedratt Forsvaret for 63.000 kroner med fiktive reiseregninger og krevd private reiser dekket.

Frifinnelsen ble anket av staten som mente det «mest iøynefallende er at dommen må forstås slik at de alminnelige regler for bruk av statens midler ikke gjaldt for Karlsvik».

Nå kan saken om obersten som fikk staten til å betale en heisatur med Kielferga bli brukt i fremtidige rettsaker mot kontreadmiralen.

- Karlsvik bestrider at han skal ha gjort noe galt. Men hvis retten kommer til at han skal ha gjort noe, så vil det jo være interessant å få vite om andre offiserer har gjort noe tilsvarende - og også hvilke sanksjoner de eventuelt er møtt med, sier Steinfeld til ABC Nyheter.

Steinfeld viser til at en ny tvistemålslov vil gjelde fra neste år. Her kreves det at partene skal legge fram alle dokumenter som de må skjønne er av betydning for motparten.

Karlsviks advokat har tidligere forgjeves bedt om å få se hvordan staten har behandlet andre offiserer anklaget for økonomiske misligheter.

- Det mener jeg er i strid med rettsikkerhetstanken, sier Steinfeld.

Se også: 300.000,- for heisatur, Forsvaret betalte

Foto av advokat Dag Steinfeld og kontreadmiral Karlsvik: Scanpix

Personvernpolicy