18-årsgrense for alle pengespill

18-årsgrense for alle pengespill
18-årsgrense for alle pengespill
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vurderes å innføre 18-års aldersgrense på alle pengespill hos Norsk Tipping.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- En aldersgrense er en løpende vurdering vi gjør, sier en av Norsk tippings direktører, Peer Jacob Svenkerud. Foto: Scanpix- En aldersgrense er en løpende vurdering vi gjør, sier en av Norsk tippings direktører, Peer Jacob Svenkerud. Foto: Scanpix

For to år siden ble det innført 18 års aldersgrense for spill på Oddsen hos Norsk Tipping. Nå vurderer en å utvide dette til å også omfatte alle spill hos selskapet.

- En aldersgrense er en løpende vurdering som vi gjør, men det er ikke tatt en beslutning om en generell 18-årsgrense, sier Peer Jacob Svenkerud som er direktør hos Norsk Tipping, til ABC Nyheter.

Han viser til at det i dag eksisterer en 18-årsgrense for spill på Oddsen og på nett og påpeker at selskapet hele tiden vurderer justeringer av spillene.

- Vi vurderer hele tiden begrensninger på våre spill, men jeg vil ikke bekrefte at det er tatt en beslutning om å innføre en generell aldersgrense, sier han.

Etter det ABC Nyheter kjenner til skal en 18-årsgrense ha blitt diskutert internt hos Norsk Tipping. Men ideen skal ennå ikke ha blitt tatt opp i formelle samtaler med eieren, det vil si statsråd Trond Giske og Kulturdepartementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Nei, dette er ikke tatt opp som en egen tematikk med eier, sier Svenkerud.

I dag er Norsk Tippings nesten 4000 kommisjonærer som har det konkrete ansvaret for å følge opp 18-årsgrensen for Oddsen. Ifjor gjennomførte 454 kontroller hos et tilfeldig utvalg av kommisjonærer, men ingen kommisjonærer blitt fratatt retten til salg av spillet, viser Norsk Tippings samfunnsrapport for 2006.