Meny

18-årsgrense for alle pengespill

18-årsgrense for alle pengespill

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vurderes å innføre 18-års aldersgrense på alle pengespill hos Norsk Tipping.

- En aldersgrense er en løpende vurdering vi gjør, sier en av Norsk tippings direktører, Peer Jacob Svenkerud. Foto: Scanpix- En aldersgrense er en løpende vurdering vi gjør, sier en av Norsk tippings direktører, Peer Jacob Svenkerud. Foto: Scanpix

For to år siden ble det innført 18 års aldersgrense for spill på Oddsen hos Norsk Tipping. Nå vurderer en å utvide dette til å også omfatte alle spill hos selskapet.

- En aldersgrense er en løpende vurdering som vi gjør, men det er ikke tatt en beslutning om en generell 18-årsgrense, sier Peer Jacob Svenkerud som er direktør hos Norsk Tipping, til ABC Nyheter.

Han viser til at det i dag eksisterer en 18-årsgrense for spill på Oddsen og på nett og påpeker at selskapet hele tiden vurderer justeringer av spillene.

- Vi vurderer hele tiden begrensninger på våre spill, men jeg vil ikke bekrefte at det er tatt en beslutning om å innføre en generell aldersgrense, sier han.

Etter det ABC Nyheter kjenner til skal en 18-årsgrense ha blitt diskutert internt hos Norsk Tipping. Men ideen skal ennå ikke ha blitt tatt opp i formelle samtaler med eieren, det vil si statsråd Trond Giske og Kulturdepartementet.

- Nei, dette er ikke tatt opp som en egen tematikk med eier, sier Svenkerud.

I dag er Norsk Tippings nesten 4000 kommisjonærer som har det konkrete ansvaret for å følge opp 18-årsgrensen for Oddsen. Ifjor gjennomførte 454 kontroller hos et tilfeldig utvalg av kommisjonærer, men ingen kommisjonærer blitt fratatt retten til salg av spillet, viser Norsk Tippings samfunnsrapport for 2006.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus