276 milliarder i skatt fra personlige skattytere

Lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende ble i 2006 liknet for til sammen 276,5 milliarder kroner i skatt og trygdeavgift.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er 13,5 mrd. kroner mer enn for inntektsåret 2005, viser tall fra Skattedirektoratet.

Tallene omfatter alle personlige skattytere, både de som fikk skatteoppgjør i juni og de som får skatteoppgjøret nå. 65 prosent av lønnstakerne og pensjonistene og 80 prosent av de næringsdrivende leverte selvangivelsen elektronisk i år.

Tre av fire hadde penger til gode med til sammen 26,3 milliarder kroner. 20 prosent fikk restskatt på i alt 16,6 milliarder. I fjor var andelene med tilgodebeløp og restskatt henholdsvis 75 og 18 prosent.

Over 2,8 millioner skattytere fikk skatteoppgjør i juni. De som får skatteoppgjøret nå er personlig næringsdrivende og deres ektefeller, samt lønnstakere og pensjonister som ikke fikk oppgjøret i juni, i alt 747.000 personer. (©NTB)

Personvernpolicy