Risikerer millionkrav resten av livet

Risikerer millionkrav resten av livet
Risikerer millionkrav resten av livet

Forsikringsselskapene blir mer aggressive når det gjelder å drive inn penger fra personer som har forvoldt skader. Enkeltpersoner settes i bunnløs gjeld etter ubetenksomheter i fylla eller gjennom kri

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsikringsselskapet If har økt sine regresskrav med 20 prosent de siste årene. De fleste saker er rettet mot produsenter av bestemte varer. Men også antallet krav mot personer som i ubetenksomhet, i beruset tilstand eller ved kriminelle handlinger begår skade på andres eiendom, har økt.

Juridisk direktør Line Gjengedal Ruud i If Skadeforsikring sier til NRK at selskapet anstrenger seg for å drive inn penger de har betalt ut i erstatning etter skader. Etter en brann i Lyngdal nylig, risikerer to gutter på 18 og 20 år et krav på opp mot 35 millioner kroner etter ildspåsettelse.

- Vi ser på hvor alvorlig handlingen er og økonomien til den som har forvoldt skaden. Så forsøker vi å få til en avtale, sier hun.

Ben Fegran er forsvarer for 20-åringen etter brannen og sier klienten risikerer å være gjeldsslave resten av livet. Han frykter det vil få dramatiske konsekvenser. (©NTB)

Personvernpolicy