Ap oppgitt over SV

Ap oppgitt over SV
Ap oppgitt over SV
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet virker oppgitt over SVs lunkne holdning til gjenkjøpsavtaler for norsk industri i forbindelse med anskaffelse av nye jagerfly.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lillestrøm (NTB): Sammen med representanter for seks politiske partier hadde representanter for produsentene av jagerfly satt hverandre stevne på Lillestrøm tirsdag. Avgjørelsen om hvilket jagerfly Norge skal velge, vil bli tatt i løpet av neste år.

- Jeg trodde vi var her for å snakke om gjenkjøpsavtaler og ikke om radar og flyenes rekkevidde, sa Signe Øye (Ap) oppgitt over at SVs forsvarspolitiske talsmann, Bjørn Jacobsen, ville bli kvitt hele systemet med gjenkjøpsavtaler.

- Mitt standpunkt er at vi skal kjøpe det beste jagerflyet. Spørsmålet er ikke hvem som kan gi den beste avtalen til norsk industri, sa Jacobsen.

Jacobsen gikk så langt som å si at det var SVs deltakelse i regjeringen som har fått til reell konkurranse mellom de tre flyprodusentene.

- Den forrige regjeringen tilgodeså bare én kandidat, Lockheed Martin, sa Jacobsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Representantene for Lockheed Martin, EADS (Eurofighteren) og SAAB med Gripen forsøkte å fremheve sitt eget produkt og hvorfor det ville være beste valg for Norge.

Ingen representant for produsentene ville engasjere seg i norsk innenrikspolitisk debatt, men alle var enig om at norsk industri sitter inne med spisskompetanse som produsenten av Norges neste jagerfly kan nyttiggjøre seg. (©NTB)