Ansvarlig for Libya-avtalen vil ikke gå av

Ansvarlig for Libya-avtalen vil ikke gå av
Ansvarlig for Libya-avtalen vil ikke gå av

Direktøren som hadde hovedansvaret for Hydros Libya-avtale, Tore Torvund, vil ikke trekke seg fra ledelsen i StatoilHydro etter mistanken om korrupsjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vurderer ikke min stilling når det gjelder sakens faktiske innhold, sier Torvund til Dagens Næringsliv.

Torvund ledet Hydros olje- og energivirksomhet da utbetalingen i Libya skal ha funnet sted. Ifølge DN er både tillitsvalgte og etikkeksperter svært kritiske til at Torvund og tidligere utenlandssjef Morten Ruud velger å bli sittende i konsernledelsen i StatoilHydro mens saken er under gransking. Torvund ser ingen grunn til å trekke seg for å unngå mulige rollekonflikter.

- Jeg opplever ikke dette som noe problematisk. Det er en ekstern undersøkelse som rapporterer til styret i StatoilHydro. Sånn sett er det ingen rollekonflikt, svarer han.

Torvund mener det er viktig å få fram fakta i saken. Han sier han har god samvittighet.

Ruud sier det samme, og han opplyser at han vil bidra med alt han kan for å finne ut hva som har skjedd i Libya-saken.

StatoilHydro-sjef Helge Lund har full tillit til både Torvund og Ruud.-Jeg velger å forholde meg til de fakta som eventuelt kommer på bordet når gjennomgåelsen er avsluttet, sa Lund under Ormen Lange-åpningen lørdag. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus