Flere godtar forsikringssvindel

Tenåringer flest godtar forsikringssvindel, 20-åringene er nest verst, fulgt av alderspensjonistene. Men forsikringsmoralen er på retur i alle aldersgrupper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På oppdrag fra forsikringsselskapet Gjensidige har meningsmålere de siste fem årene tatt temperaturen på det norske folks forsikringsmoral.
Særlig det siste året har ærlighetskurven stupt bratt, skriver Aftenposten.

Bare 22 prosent av tenåringene svarer at det er svindel å jukse med forsikringen. I fjor var tallet 46 prosent. Blant de mellom 20- 24 år synes 43 prosent synes det er galt å bedrive forsikringsjuks, mot 69 prosent i fjor. Også blant alderspensjonistene er forsikringsmoralen på vei ned, fra 81 prosent i fjor til 68 prosent i år.

I alle aldersgrupper er det nå 70 prosent som mener det er svindel å plusse på litt ekstra, mot 81 prosent 2005.

Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige mener utviklingen er så dramatisk at det bør skape bekymring langt utenfor forsikringsbransjen. Spesielt fremhever han de svært nedslående tallene om ungdoms forsikringsmoral.

- Tenåringene skal om få år forsikre både bil og egen eiendom, og de skal ut i arbeidslivet. Undersøkelsen er et varsel om at svindelen vil øke kraftig i omfang uten effektive mottiltak fra samfunnets side, sier Baastad til Aftenposten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus